Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Σήμερα η αξιολόγηση των προσφορών- upd

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για τον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ. Οι τρεις διαγωνιζόμενοι είναι η αμερικανική G-Tech, η επίσης αμερικανική Scientific Games και η Intralot. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνική πρόταση της G-Tech προπορεύεται των υπολοίπων.

ΟΠΑΠ: Σήμερα η αξιολόγηση των προσφορών- upd
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για τον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ. Τρεις είναι οι διαγωνιζόμενοι των οποίων οι προσφορές κρίνονται:

Η αμερικανική G-Tech (η οποία έχει απορροφηθεί τώρα από την ιταλική Lottomatica) που είναι μακράν ο μεγαλύτερος ”παίκτης” στον χώρο του on line στοιχήματος με μερίδιο που αγγίζει το 70% διεθνώς.



Η επίσης αμερικανική Scientific Games που είναι παγκόσμιος leader στα στιγμιαία λαχεία, αλλά στο on line έχει περίπου το 14% της διεθνούς αγοράς.

Η ελληνική Intralot που είναι τρίτη σε μέγεθος διεθνώς, με μερίδιο αγοράς πλησίον του 5% στο on line στοίχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τεχνική πρόταση της G-Tech προπορεύεται των υπολοίπων.

Στο μεταξύ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υποψίες σκανδάλου πριν ακόμα ολοκληρωθεί καν το πρώτο μέρος του διαγωνισμού, γεγονός που ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς ως προσπάθεια να πληγεί εκ των προτέρων η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του ανοίγοντας τον δρόμο σε ενστάσεις και δικαστικές ενέργειες εκ μέρους εκείνων που θα χάσουν.



Ειδικά για την περίπτωση της Intralot, αναφέρουν πηγές με βαθιά γνώση της αγοράς και των εταιριών της, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει τεράστια σημασία για τρεις λόγους.



Πρώτον, διότι αφορά στην εσωτερική αγορά μιας εταιρίας που προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της διεθνώς.

Δεύτερον, έχει ήδη προηγηθεί η αποτυχία της πολυδιαφημισμένης Λοταρίας της Μόσχας και τα προβλήματα στην Τουρκία από την οποία προέρχεται το 35% των μεγεθών της Intralot.



Και τρίτον, διότι η απώλεια του ΟΠΑΠ θα δυσχεράνει την προσπάθεια πώλησης της Intralot σε ξένα funds. Μία κίνηση που επιβεβαίωσε έμμεσα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αντωνόπουλος χθες, δηλώνοντας ότι ”δεν δεσμεύεται η διοίκηση της Intralot για τις αποφάσεις των μετόχων της” αναφορικά με πληροφορίες περί επικείμενης πώλησης της συμμετοχής τους σε equity funds του εξωτερικού.

---- (UPDATE)

Για αύριο το απόγευμα στις 6 μμ. έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ. Το αυριανό συμβούλιο έχει κανονιστεί από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v