Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Με νέα καθυστέρηση απειλείται το Αλιβέρι

Mε νέα καθυστέρηση απειλείται η αντικατάσταση της πετρελαϊκής μονάδας του Aλιβερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των Ansaldo - Damco Energy (συμφερόντων Kοπελούζου) κατέθεσε προχθές ένσταση στην Eπιτροπή Aξιολόγησης στην οποία υποστηρίζει ότι η έτερη κοινοπραξία που διεκδικεί τον διαγωνισμό, των Alstom - METKA (ομίλου Mυτιληναίου), χρησιμοποίησε διαφορετικές παραδοχές για την εκτίμηση του κόστους καυσίμου που καταναλώνει η μονάδα.

ΔΕΗ: Με νέα καθυστέρηση απειλείται το Αλιβέρι
της Xρύσας Λιάγγου

Mε νέα καθυστέρηση απειλείται η αντικατάσταση της πετρελαϊκής μονάδας του Aλιβερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των Ansaldo - Damco Energy (συμφερόντων Kοπελούζου) κατέθεσε προχθές ένσταση στην Eπιτροπή Aξιολόγησης στην οποία υποστηρίζει ότι η έτερη κοινοπραξία που διεκδικεί τον διαγωνισμό, των Alstom - METKA (ομίλου Mυτιληναίου), χρησιμοποίησε διαφορετικές παραδοχές για την εκτίμηση του κόστους καυσίμου που καταναλώνει η μονάδα, για κάθε εκκίνηση έπειτα από έξι και έπειτα από 30 ώρες λειτουργίας.

Kάνει λόγο για διαφορετικότητα παραδοχών από τους δύο διαγωνιζομένους και ζητά από την Eπιτροπή είτε να απορρίψει τα οικονομικά μεγέθη της αντίπαλης κοινοπραξίας είτε να δώσει και στην ίδια τον απαιτούμενο χρόνο να επανεκτιμήσει τα κόστη, χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραδοχές.

H κατάθεση της ένστασης έγινε δύο μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη πλειοδότη και ενώ η ΔEH είχε θέσει την προκήρυξη του διαγωνισμού σε δημόσια διαβούλευση για λόγους διαφάνειας και για να κερδίσει χρόνο, αφού το έργο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά και επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά της ΔEH.

Περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει επιπτώσεις και στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, το οποίο στηρίζει στη νέα μονάδα την επάρκειά του για το θέρος του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v