Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εθνικό πρωταθλητή” Κύπρου θέλει η MPB (upd)

Κύπρου και MPB πρέπει σταδιακά να δημιουργήσουν ”εθνικό πρωταθλητή” στη Μεγαλόνησο, τόνισε προ ολίγου ο κ. Α. Βγενόπουλος, τείνοντας χείρα φιλίας στη διοίκηση της πρώτης και υπογραμμίζοντας ότι οι συνομιλίες για την εξεύρεση συνεργιών πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα. Στο 27%-28% οι κοινοί μέτοχοι των δύο τραπεζών. Δείτε τις αποφάσεις της Γ.Σ.

”Εθνικό πρωταθλητή” Κύπρου θέλει η MPB (upd)
Στη σταδιακή δημιουργία ενός ”εθνικού πρωταθλητή” στην Κύπρο επικέντρωσε την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της MPB, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι η επίλυση του κυπριακού και το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τρίτων τραπεζών -ακόμη και τουρκικών- στη μεγαλύτερη αγορά που θα δημιουργηθεί ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη συνένωσης μεταξύ των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών.

Στο μεταξύ, ανέφερε, υπάρχει σειρά συνεργιών που θα μπορούσαν να επιτευχθούν με καλή θέληση και φιλική προσέγγιση μεταξύ της MPB και της Τράπεζας Κύπρου.

”Έχουμε καθήκον”, τόνισε, ”να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, χωρίς προσωπικούς συναισθηματισμούς, ενώ υπογράμμισε ότι οι κοινοί μέτοχοι μεταξύ των δύο τραπεζών ανέρχονται σε 27% με 28%. Σημειώνεται ότι στη συνέλευση της MPB εκπροσωπήθηκε πάνω από το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί μικρομέτοχοι.

Σε ό,τι αφορά τη ”γραμμή άμυνας” που ακολουθεί η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι τα όσα έλεγαν περί αυτόνομης πορείας αναιρέθηκαν στην πράξη με την παρ’ ολίγον συμφωνία τους με την Τράπεζα Πειραιώς.

Και ακόμη, απέρριψε τις αιτιάσεις περί εμποδίων από πλευράς ανταγωνισμού και προσωπικού, λέγοντας πρώτον ότι η Κύπρου είχε θελήσει να αγοράσει το 2005 το ποσοστό της HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα (20%), χωρίς να θεωρήσει εμπόδιο τα θέματα ανταγωνισμού που προβάλλει τώρα.

Δεύτερον ότι όταν έρθει η ώρα οποιαδήποτε συμφωνία συνένωσης των MPB και Κύπρου θα τεθεί υπόψη τόσο της ΕΤΥΚ όσο και του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελλάδα.

”Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν” κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι ”μια νέα σχέση αρχίζει ανάμεσα στην MPB και στην Κύπρου”.

---Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της MPB

Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που διεξήχθηκε στις 12 Μαρτίου, 2007, παρέστη το 58,96% των μετόχων της Τράπεζας είτε αυτοπροσώπως(216 μέτοχοι) είτε δια πληρεξουσίων (474 μέτοχοι).

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, εκτός από δύο μετόχους που κατέχουν 2.747.808 μετοχές (0,60% του συνόλου των παρισταμένων μετοχών της Τράπεζας) οι οποίοι τήρησαν αποχή, το πιο κάτω ψήφισμα με αρ. 3:

”Παραχώρηση του απαιτούμενου αριθμού μετοχών προς τυπική ολοκλήρωση των Ψηφισμάτων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας της 31ης Οκτωβρίου, 2006 αφενός προς τους μετόχους της ”Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών” που θα έχουν ασκήσει τα δικαιώματα τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί Δημοσίων Προτάσεων Αγοράς Κινητών Αξιών και αφετέρου προς τους μετόχους της ”Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.” οι οποίοι έγκυρα θα έχουν αποδεχθεί τις ιδιωτικές προτάσεις της Τράπεζας.”

Επίσης, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την υλοποίηση του πιο πάνω ψηφίσματος.

Παρακαλώ σημειώστε ότι για τα Ψηφίσματα 1 και 2 της Ημερησίας Διατάξεως δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση έπειτα από σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, την οποία αποδέχθηκε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v