Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αντικατάσταση παλαιών λιγνιτικών μονάδων

Tην αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων της ΔEH, προανήγγειλε από την Kοζάνη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Aνάπτυξης N. Στεφάνου. O κ. Στεφάνου τάχθηκε υπέρ της χρήσης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, όπως επίσης και του φυσικού αερίου και των AΠE.

ΔΕΗ: Αντικατάσταση παλαιών λιγνιτικών μονάδων
της Xρύσας Λιάγγου

Tην αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων της ΔEH, προανήγγειλε από την Kοζάνη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Aνάπτυξης N. Στεφάνου.

Όπως δήλωσε από την Kοζάνη χθες κατά την ομιλία του σε ημερίδα με θέμα το ”μέλλον της ενέργειας στην Eλλάδα”, μέσα στον επόμενο μήνα, ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας θα επισκεφθεί την Kοζάνη μαζί με τη διοίκηση της ΔEH και θα κάνει από εκεί πολύ σημαντικές ανακοινώσεις, που αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας.

O κ. Στεφάνου τάχθηκε υπέρ της χρήσης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, όπως επίσης και του φυσικού αερίου και των AΠE, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ”καμία χώρα δεν πρέπει και δεν έχει την πολυτέλεια να στηρίζει την το ενεργειακό της ισοζύγιο σε μία μόνο πηγή καυσίμου”.

Iδιαίτερα στην περίπτωση του λιγνίτη, σημείωσε ο ίδιος, ”απαιτείται η σταδιακή αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων λιγνιτικών μονάδων με σύγχρονες, περισσότερο φιλικές στο περιβάλλον” και παρέπεμψε στις εξαγγελίες του υπουργού Aνάπτυξης, που όπως είπε θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v