Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιοι ελεγκτές ”μπαίνουν” στην ΕΥΑΘ

Με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να κάνει ”φύλλο και φτερό” όλα τα έργα του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ για τα οποία έχουν εντοπιστεί διάφορες παρατυπίες από επιτροπές ελέγχου της εισηγμένης. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου και ορίζεται ο χρόνος των 25 ημερών για την περαίωσή του.

Δημόσιοι ελεγκτές ”μπαίνουν” στην ΕΥΑΘ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να κάνει ”φύλλο και φτερό” όλα τα έργα του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ για τα οποία έχουν εντοπιστεί διάφορες παρατυπίες από επιτροπές ελέγχου της εισηγμένης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day, ο έλεγχος θα ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου και ορίζεται ο χρόνος των 25 ημερών για την περαίωσή του. Είναι ενδεικτικό ότι στην εντολή του υπουργείου προς το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης συνάπτεται έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με ημερομηνία 5/1/2007.

Αυτό επιτρέπει το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος είναι αποτέλεσμα των καταγγελιών που έκαναν τα δύο σωματεία εργαζομένων της ΕΥΑΘ σε συνέντευξη Τύπου, μία ημέρα πριν, στις 4/1 δηλαδή, σχετικά με απευθείας αναθέσεις έργων, υπερτιμολογήσεις και διακριτική μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων εργολάβων.

Η συνέντευξη Τύπου των συνδικαλιστών είχε δοθεί και με αφορμή την περίεργη εξαφάνιση εγγράφων που αφορούσαν σε έργα της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης κατά την αργία της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v