Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 29/3 αποσύρεται από το ταμπλό ο Γερμανός

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την έγκριση του δικαιώματος εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών της Γερμανός από την Cosmoholding, όρισε την 29η Μαρτίου 2007 ως ημερομηνία παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Γερμανός στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 29/3 αποσύρεται από το ταμπλό ο Γερμανός
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε εχθές το αίτημα της θυγατρικής της Cosmote, Cosmoholding Cyprus Limited, για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετοχών της Γερμανός (ποσοστό 0,61% περίπου).

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όρισε την 29η Μαρτίου 2007 ως ημερομηνία παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Γερμανός στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Cosmoholding θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους 19 ευρώ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή της Γερμανός:



(α) στην εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ), διαδόχου της εταιρίας Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ΑΕ, προκειμένου εκείνη με την σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους μετόχους της Γερμανός που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και



(β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ εκείνων των δικαιούχων μετόχων της Γερμανός που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους.

Σημειώνεται ότι από τα 19 ευρώ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή θα αφαιρεθούν τα δικαιώματα υπέρ του ΚΑΑ (νυν Ε.Χ.Α.Ε.), τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό 0,08% επί της αξίας της μεταβίβασης και βαρύνουν τους δικαιούχους μετόχους της Γερμανός, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Κανονισμού Εκκαθάρισης και Διακανονισμού Χρηματιστηριακών Συναλλαγών Επί Αυλων Κινητών Αξιών και το άρθρο 7, παράγραφος 3 της υπ. αριθμ. 1/153/18.12.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Α.Α. (νυν Ε.Χ.Α.Ε.).

Η καταβολή του τιμήματος των 19 ευρώ ανά μετοχή μείον των ανωτέρω υπό 3 δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί 3 εργάσιμες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Γερμανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v