Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Άνω του 1 εκατ. οι συνδρομητές της AMC

Το ένα εκατομμύριο έχουν ήδη ξεπεράσει, από το Φεβρουάριο του 2007, οι πελάτες της AMC, θυγατρικής εταιρίας της COSMOTE στην Αλβανία. Επισημαίνεται ότι κατά το 2006, η εταιρία κατέγραψε σημαντική ενίσχυση της πελατειακής της βάσης, κατά 27%, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Cosmote: Άνω του 1 εκατ. οι συνδρομητές της AMC
Το ένα εκατομμύριο έχουν ήδη ξεπεράσει, από το Φεβρουάριο του 2007, οι πελάτες της AMC, θυγατρικής εταιρίας της COSMOTE στην Αλβανία. Επισημαίνεται ότι κατά το 2006, η εταιρία κατέγραψε σημαντική ενίσχυση της πελατειακής της βάσης, κατά 27%, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τίρανα, η εταιρία τίμησε τον εκατομμυριοστό συνδρομητή της, προσφέροντας μία προηγμένη συσκευή Nokia 8800 Sirocco. Επιπλέον, στο πλαίσιο διαγωνισμού μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 7 Μαρτίου, με τίτλο ”Είμαστε ένα Εκατομμύριο Συνδρομητές” και έπαθλο δωρεάν χρόνο ομιλίας συνολικής αξίας 1.000.000 Leke, η εταιρία προσέφερε στους δέκα νικητές από 10.000 leke δωρεάν χρόνου ομιλίας.

Στην αύξηση της πελατειακής βάσης της AMC συνέβαλαν οι εμπορικές πρωτοβουλίες της εταιρίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, όπως οι νέες, προηγμένες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες που διέθεσε στην αγορά, καθώς επίσης η αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής για τα συμβόλαια και την καρτοκινητή προς όφελος των καταναλωτών.

Με ένα άρτιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που σήμερα προσφέρει πάνω από 98% πληθυσμιακή κάλυψη, η Αλβανική θυγατρική της COSMOTE παρέχει τις πλέον συμφέρουσες προτάσεις επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν ευέλικτα τιμολογιακά προγράμματα, ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τους εταιρικούς πελάτες της, ειδικά προνόμια για τους πελάτες καρτοκινητής, καθώς επίσης εύρος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

”Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου πελατών σηματοδοτεί μία ακόμη σημαντική επιτυχία για την AMC, καθώς εδραιώνει την κυρίαρχη θέση της στην Αλβανική αγορά κινητής τηλεφωνίας και, παράλληλα, αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, στις πλέον ανταγωνιστικές χρεώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες της εταιρίας για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους”, σχολίασε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMC, κ. Στέφανος Οκταποδάς.

Ο Όμιλος COSMOTE σήμερα έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια πελάτες στις πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται, αποτελώντας τον πάροχο με την ισχυρότερη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχο της COSMOTE αποτελεί η αύξηση της πελατειακής βάσης του Ομίλου στα 15 εκατομμύρια στο τέλος του 2009, που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου της συνολικής αγοράς των Βαλκανίων, στόχο στον οποίο αναμένεται να συμβάλλει και η ανάπτυξη της θυγατρικής της στην Αλβανία.

Κατά το 2006, ο κύκλος εργασιών της AMC ανήλθε σε 151 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 9,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της πελατειακής της βάσης. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρίας για το έτος ενισχύθηκαν κατά 10,2%, ενώ τα καθαρά κέρδη κατά 20,3%, με το περιθώριο καθαρού κέρδους να ανέρχεται σε 33%, από 30,1% το 2005. Το 2006 η AMC συμμετείχε κατά 6% στα συνολικά έσοδα της COSMOTE και κατά 10% στην κερδοφορία EBITDA.

Το 2007, η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του εμπορικού της χαρτοφυλακίου με τη διάθεση καινοτόμων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών και στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v