Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Στο ΕΤΑΤ οι ασφαλισμένοι έως 31/12/1992

Στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) εντάσσονται οι μέχρι 31-12-1992 ασφαλισμένοι καθώς και οι υπαγόμενοι στην κατηγορία αυτή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Διαχείρισης Κεφαλαίων Πρόσθετης Ασφάλισης Συμπληρωματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων Προσωπικού Τράπεζας Αττικής (Λ.Α.Κ.).

Αττικής: Στο ΕΤΑΤ οι ασφαλισμένοι έως 31/12/1992
της Ελενας Λάσκαρη

Στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) εντάσσονται οι μέχρι 31-12-1992 ασφαλισμένοι, καθώς και οι υπαγόμενοι στην κατηγορία αυτή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Διαχείρισης Κεφαλαίων Πρόσθετης Ασφάλισης Συμπληρωματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων Προσωπικού Τράπεζας Αττικής (Λ.Α.Κ.).

Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για την εισοδηματική πολιτική που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο επί της ουσίας μειώνονται τα ασφαλιστικά βάρη της Τράπεζας, καθιστώντας την μετοχή της πιο ελκυστική κατά την προγραμματιζόμενη εντός του έτους διάθεση πακέτου μετοχών.

Το εν λόγω άρθρο ορίζει ότι από την ένταξη των ανωτέρω προσώπων και εφεξής δεν καταβάλλονται στο Ε.Τ.Α.Τ. ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων και εργοδότη.

Η οικονομική επιβάρυνση του Ε.Τ.Α.Τ. από την εφαρμογή των διατάξεων αυτών καλύπτεται με την καταβολή από την Τράπεζα Αττικής Α.Ε. εισφοράς ποσού 61.754.000 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες ετήσιες δόσεις στην αρχή κάθε έτους αρχής γενομένης από 1-1-2007. Το ποσό κάθε δόσης διαμορφώνεται σε 7.625.000 ευρώ, λαμβανομένου υπόψη συντελεστή προεξόφλησης 5,03 %.

Επιπλέον ορίζεται ότι στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και σε όσες θα καταβληθούν μετά την ένταξη του Λ.Α.Κ. στο Ε.Τ.Α.Τ. δεν χορηγούνται αυξήσεις.

Εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταβάλλεται στο Ε.Τ.Α.Τ. από την Τράπεζα Αττικής Α.Ε. εφάπαξ ποσό 770. 000 ευρώ που αντιστοιχεί στην επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών των από 1-1-1993 ασφαλισμένων του Λ.Α.Κ. Το ποσό αυτό αποδίδεται στους δικαιούχους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην περίπτωση γ΄ του άρθρου 61 του ν. 3371/2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v