Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Παγώνουν οι κινήσεις για δημόσιες προτάσεις

Το ”πάγωμα” των αποφάσεων της προγραμματισμένης για τις 12/3 γ.σ. που σχετίζονται με την υποβολή δημοσίων προσφορών σε Ελλάδα και Κύπρο θα προτείνει στους μετόχους το Δ.Σ. της Marfin Popular Bank, κατόπιν της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΜΡΒ: Παγώνουν οι κινήσεις για δημόσιες προτάσεις
Το ”πάγωμα” των αποφάσεων της προγραμματισμένης για τις 12/3 γ.σ. που σχετίζονται με την υποβολή δημοσίων προσφορών σε Ελλάδα και Κύπρο θα προτείνει στους μετόχους το Δ.Σ. της Marfin Popular Bank, κατόπιν της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς.

Oλόκληρη η ανακοίνωση της τράπεζας έχει ως εξής:

”Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΜΡΒ που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου 2007, θα εγκρίνει τα ακόλουθα συνήθη ψηφίσματα:

1. Απόκτηση στοιχείων του ενεργητικού από την Τράπεζα ή / και διάθεση στοιχείων του ενεργητικού της Τράπεζας ανεξαρτήτως ποσού σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας.

2. Υποβολή Δημοσίων Προτάσεων προς τους μετόχους Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι οποίες θα προβλέπουν την έκδοση νέων τίτλων της Τράπεζας.

3. Παραχώρηση του απαιτούμενου αριθμού μετοχών προς τυπική ολοκλήρωση των Ψηφισμάτων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας της 31ης Οκτωβρίου, 2006 αφενός προς τους μετόχους της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών που θα έχουν ασκήσει τα δικαιώματα τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί Δημοσίων Προτάσεων Αγοράς Κινητών Αξιών και αφετέρου προς τους μετόχους της Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε. οι οποίοι έγκυρα θα έχουν αποδεχθεί τις ιδιωτικές προτάσεις της Τράπεζας.

4. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τα ως άνω υπό 1 - 3 θέματα.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε ενημέρωση των Μετόχων σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της Τράπεζάς μας και της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., η οποία ανακοινώθηκε στο Χ.Α. και το Χ.Α.Κ. στις 6.3.2007.

Συνεπεία της συμφωνίας αυτής η Δημόσια Πρόταση της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. παραμένει τυπικώς και μόνον σε ισχύ μέχρι την 14.3.2007, ημερομηνία κατά την οποία η Γενική Συνέλευση της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. έχει κληθεί για να αποφασίσει επί της αυξήσεως του μετοχικού της κεφαλαίου, απόφαση που συνιστά και μία εκ των αιρέσεων της εν λόγω Δημοσίας Προτάσεως.

Λαμβανομένης υπόψιν της ανωτέρω εξελίξεως το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει τη μη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα Ψηφίσματα 1 και 2 καθώς και το Ψήφισμα 4 (κατά το μέρος που αφορά στα προηγούμενα) από τη Γενική Συνέλευση.

Περαιτέρω, το Ψήφισμα 3 ετέθη προς εξέτασιν και έγκρισιν σε υλοποίηση της αποφάσεως της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων μας της 24./31.10.2006 λαμβανομένου υπόψιν του Κανονισμού 21 (2) (α) των Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Δημόσια Πρόταση προς Εξαγορά ή Αγορά Τίτλων και Συγχώνευση Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο) Κανονισμών του 1997 έως 2006 της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι κάτοχοι μετοχών της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών οι οποίες δεν αντηλλάγησαν στα πλαίσια της από 19.9.2006 Δημόσιας Πρότασης έχουν δικαίωμα εξόδου σε μετρητά ή σε είδος σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 3461/2006 και την Απόφαση Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος 1/409/29.12.2006.

Το δικαίωμα αυτό συνίσταται εναλλακτικά: α) είτε στην πώληση και μεταβίβαση χρηματιστηριακά των μετοχών της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών προς την Marfin Popular Bank Public Co Ltd ως Προτείνοντα στην τιμή των 37,24 ευρώ ανά μετοχή με την εισαγωγή σχετικής εντολής στο σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ή - μέσω της Κοινής Πλατφόρμας του Χ.Α.Κ.

β) είτε στην ανταλλαγή κάθε μετοχής με 5,7570 νέες μετοχές του Προτείνοντος μέσω του Χειριστή του Λογαριασμού Αξιών στο Σ.Α.Τ., στον οποίον είναι καταχωρημένες οι μετοχές οι οποίες θα προσφέρονται σε ανταλλαγή.

Η περίοδος εξάσκησης του δικαιώματος εξόδου λήγει την Τρίτη 27 Μαρτίου 2007. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών που δυνατόν κατ’ ανώτατον να προσφερθεί προς ανταλλαγήν ανέρχεται σε 2.598.353 και αντιστοιχεί στο ποσοστό 4,7%, το οποίο δεν είχε αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση της Τράπεζας μας.

Περαιτέρω, οι κάτοχοι του υπολοίπου 17,80% των μετοχών της ”Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε., οι οποίοι απεδέχθησαν την Ιδιωτική Πρόταση της Τράπεζας που υποβλήθηκε για την απόκτηση μέχρι και του 19,79% των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) Α.Ε., τις οποίες δεν κατείχε η Marfin Popular Bank Public Co Ltd κατά την 19.9.2006, θα δυνηθούν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία εντός της αυτής με την άσκηση του δικαιώματος εξόδου των μετόχων της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών προθεσμίας.

Το αντάλλαγμα ανέρχεται σε 14,9962 νέες μετοχές της Τράπεζάς μας για κάθε μετοχή της Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.. Η εν λόγω ανταλλαγή και μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε για πρακτικούς λόγους μέχρι την 27.12.2006 ημερομηνία εκδόσεως των νέων μετοχών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων.

Η έγκριση των ψηφισμάτων αυτών θα επιτρέψει στην Τράπεζα να ολοκληρώσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδιασμού που είχε αποφασισθεί από το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 19.9.2006 και περιελάμβανε την υποβολή Δημοσίων Προτάσεων προς τους μετόχους Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών και τους μετόχους και ομολογιούχους δανειστές της Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. καθώς και την υποβολή ιδιωτικών προτάσεων προς τους μετόχους μειοψηφίας της Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v