Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Βελτίωση περιθωρίων από φυσικό αέριο

Σημαντική βελτίωση στα περιθώρια κέρδους αναμένει η Motor Oil από την πρόσβαση στη χρήση φυσικού αερίου, ενώ το πάγωμα μεγάλων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ευρώπης εξασφαλίζει σταθερότητα προσφοράς και επομένως ευνοεί τις τιμές. Η εταιρία προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ στις δεξαμενές της, ποσό που ισοδυναμεί με τις ετήσιες αποσβέσεις της.

Motor Oil: Βελτίωση περιθωρίων από φυσικό αέριο
Σημαντική βελτίωση στα περιθώρια κέρδους αναμένει η Motor Oil από την πρόσβαση στη χρήση φυσικού αερίου, ενώ το πάγωμα μεγάλων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ευρώπης εξασφαλίζει σταθερότητα προσφοράς και επομένως ευνοεί τις τιμές.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η επένδυση για τη λειτουργία του διυλιστηρίου αλλά και της μονάδας για την ιδιοπαραγωγή ρεύματος με φυσικό αέριο και το διυλιστήριο αναμένει πλέον την ολοκλήρωση του προμηθευτικού αγωγού. Το benefit από τη χρησιμοποίηση φυσικού αερίου μπορεί να είναι και διψήφιο εκτίμησε η διοίκησή της χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι θα φανεί από την επόμενη χρήση, ενώ τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα αν η κοινοπραξία Iberdrola – Motor Oil κερδίσει τον διαγωνισμό για την πρώτη ιδιωτική μονάδα παραγωγής που χωροθετείται δίπλα στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου (τέλη Απριλίου αναμένονται νεότερα για τον διαγωνισμό).

Σταθερή θα παραμείνει η προσφορά από διυλιστήρια στην περιοχή και αυτό θα επηρεάσει ευνοϊκά τις τιμές εκτίμησε η διοίκηση της Motor Oil. Ήδη μεγάλες επενδύσεις που προγραμματίζονταν στην περιοχή (π.χ. δημιουργία διυλιστηρίου από τη Lukoil στην Τουρκία) πάγωσαν προσωρινά. Βελτίωση υπάρχει από τα μέσα Φεβρουαρίου και στα περιθώρια διύλισης.

Η MOH προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ στις δεξαμενές της, ποσό που ισοδυναμεί με τις ετήσιες αποσβέσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v