Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: ”Βολές” κατά διοίκησης από ΕΤΥΚ

Σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς της διοίκησης της Κύπρου σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση για τις συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς κρατά η ΕΤΥΚ μέσω αιχμηρής εγκυκλίου που απέστειλε προς τα μέλη της. Η Τράπεζα Κύπρου από την πλευρά της εκφράζει έκπληξη για τις εξελίξεις και αφήνει αιχμές για Πειραιώς και MPB.

Κύπρου: ”Βολές” κατά διοίκησης από ΕΤΥΚ
Σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση για τις συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς κρατά η ΕΤΥΚ μέσω αιχμηρής εγκυκλίου που απέστειλε προς τα μέλη της, υπονοώντας ότι η διοίκηση δεν ενημερώνει τους εργαζομένους για θέματα μείζονος σημασίας αλλά αντίθετα σπεύδει να τους γνωστοποιήσει για αιτήσεις που αφορούν προσλήψεις.

Από την πλευρά η Κύπρου σε εγκύκλιο που απέστειλε προς τους εργαζομένους εκφράζει την έκπληξη της για την πορεία των εξελίξεων αφήνοντας αιχμές για Πειραιώς και MPB.

Ειδικότερα η ”Η Τράπεζα Κύπρου όφειλε να διαβουλεύεται με εκπροσώπους των εργαζομένων και δεν το έπραξε. Αντί για όλα αυτά, η τράπεζα με εγκύκλιο προς όλο το προσωπικό της, μας ενημέρωνε για τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για τη διεξαγωγή εξετάσεων για πρόσληψη”, τονίζει, όπως μεταδίδει το Site stockwatch.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch μάλιστα, ο ΓΓ της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκωστής, πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι διοικήσεις της Πειραιώς και της Κύπρου διαβουλεύονταν και ήταν πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας. ”Έχουμε πληροφορηθεί μάλιστα και για συμφωνίες διοικητικής δομής που προωθούσαν οι δύο πλευρές”. ”Η συμφωνία όμως αυτή δεν προχώρησε για άλλους λόγους”, είπε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ίδια εγκύκλιο, η ΕΤΥΚ προσθέτει ότι τις σημερινές πραγματικότητες τις θεωρούσε εξ’ αρχής ως πιθανές εξελίξεις και φρόντιζε να ενημερώνει σωστά τους συναδέλφους. ”Δεν θέλαμε οι συνάδελφοι να παρασύρονται από τις αυλές που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και ούτε να επηρεάζονται από τα γνωστά παπαγαλάκια, που με την ίδια ευκαιρία, ενώ μέχρι χθες κατηγορούσαν συγκεκριμένα άτομα, σήμερα θα αρχίσουν να τα εκθειάζουν”, σημειώνει.

Όσον αφορά τα δεδομένα που προέκυψαν χθες με την εξαγορά του 8,07% της Τράπεζας Κύπρου από τη Marfin Popular, η ΕΤΥΚ επιχειρεί να καθησυχάσει τα μέλη της.

”Η Οργάνωσή μας θέλει να διαβεβαιώσει όλα τα μέλη της, και ιδιαίτερα της Τράπεζας Κύπρου, ότι η ΕΤΥΚ είναι ικανή να διασφαλίσει τόσο τις θέσεις εργασίας τους, όσο και τα κεκτημένα δικαιώματά τους. Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και όσοι δεν τα προλαβαίνουν αιφνιδιάζονται και κατά συνέπεια εκτίθενται και προς τα έξω και προς τα μέσα”, προσθέτει.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου απέστειλε σήμερα εγκύκλιο στο προσωπικό της μέσω της οποίας καταγράφει την πρώτη επίσημη αντίδραση της ανώτατης διεύθυνσης στις νέες εξελίξεις, αφήνοντας αιχμές για τους πρόσφατους χειρισμούς των διοικήσεων της Τρ. Πειραιώς και της ΜΡΒ.

”Είναι ξεκάθαρο ότι οι φιλικές προσεγγίσεις από τρίτες τράπεζες, όπως η Πειραιώς και η Marfin Popular Bank, μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο του Συγκροτήματος μας προς όφελος τους και εις βάρος των μετόχων μας και του προσωπικού μας” αναφέρουν στην κοινή τους εγκύκλιο ο πρόεδρος, Ελευθέριος Ιωάννου και ο CEO, Ανδρέας Ηλιάδης. ”Το 8,07% που βρίσκεται σήμερα στα χέρια της Marfin Popular Bank δεν μας ανησυχεί” συνεχίζουν. ”Το ίδιο ποσοστό δεν ανέκοψε την πορεία της τράπεζας μας κατά τους 8 μήνες που ήταν υπό τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς”.

Η διοίκηση της Τρ. Κύπρου εκφράζει την έκπληξη της για την πορεία των εξελίξεων, αφήνοντας σκιές για προσυνεννόηση των δύο τραπεζών: ”Έκπληξη μας προκαλεί πως δύο τράπεζες οι οποίες διακήρυτταν μέχρι πολύ πρόσφατα τα μεγαλόπνοα στρατηγικά τους σχέδια για επιθετικές εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο εγκαταλείπουν τα σχέδια αυτά με τέτοια ευκολία και ανακαλύπτουν εκ νέου τις ’φιλικές’ τους σχέσεις”. Η κυπριακή τράπεζα αφήνει επίσης αιχμές για την ”ειλικρίνια” των προθέσεων της τρ. Πειραιώς, που μέχρι πρόσφατα συζητούσε με την Τρ. Κύπρου την πιθανότητα διάθεσης του πακέτου σε ”φιλικά”, προς την κυπριακή τράπεζα, θεσμικά κεφάλαια.

Τα ανώτατα στελέχη του οργανισμού τονίζουν επίσης την επιτυχή αναπτυξιακή πορεία του Συγκροτήματος που, σύμφωνα με τους ίδιους, ”έχει αποσπάσει θετικότατα σχόλια σε αντίθεση με τις ευκαιριακές στρατηγικές των ανταγωνιστών μας που έχουν δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v