Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αισιοδοξία για το β' εξάμηνο

Τη συνέχεια των υψηλών κεφαλαιακών δαπανών και στο β' εξάμηνο διαμήνυσε η διοίκηση του ΟΤΕ, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Θα συνεχιστούν οι πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού στη Ρουμανία. Εκτιμήσεις για περαιτέρω επιβράδυνση στην μείωση εξόδων.

ΟΤΕ: Αισιοδοξία για το β εξάμηνο

Την αισιοδοξία της για τις τάσεις του β' εξαμήνου υπογράμμισε η διοίκηση του ΟΤΕ, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου

Η διοίκηση του Οργανισμού υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις και το β΄εξάμηνο, χωρίς ωστόσο να ανέλθουν στο ύψος των 274 εκατ. ευρώ του α' εξαμήνου. Σημειώνεται ότι στο α' τρίμηνο το guidance της διοίκησης ήταν για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. 

Ερωτηθείς για τις έκτακτες προβλέψεις που διατήρησε στο α εξάμηνο, που αφορούν σε νομικά θέματα στη σταθερή τηλεφωνία, ο επικεφαλής του οργανισμού, Μ. Τσαμάζ, υπογράμμισε ότι ανέρχονται σε 5-6 εκατ. ευρώ. 

Όσον αφορά στην αγορά της Ρουμανίας, όπου τα αποτελέσματα της Romtelecom υποστηρίχθηκαν και από τις πωλήσεις πάγιων περιουσιακών στοιχείων -και αφορούν σε πωλήσεις αναξιοποίητης ακίνητης περιουσίας, η διοίκηση του ΟΤΕ υπογράμμισε ότι αυτές θα συνεχισθούν και στο β΄εξάμηνο.  

Σημειώνεται ότι για το υπόλοιπο του 2014, η διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμά ότι η μείωση των εσόδων θα επιβραδυνθεί περαιτέρω, καθώς αναμένεται να επηρεαστεί θετικά από τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, την ευνοϊκότερη βάση σύγκρισης με τις επιδόσεις του προηγούμενου έτους σε ότι αφορά τις διαδοχικές μειώσεις των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις αρχές του 2013, την αύξηση της διείσδυσης νέων υπηρεσιών του ΟΤΕ, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, και τέλος τη σταθεροποίηση του δείκτη ARPU στη κινητή τηλεφωνία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v