Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εργο για Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Η INTRACOM IT Services, η Space Hellas και η Quality & Reliability, ως ένωση εταιριών, υπέγραψαν σύμβαση με την ΚτΠ για την υλοποίηση του έργου ”Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας”. Η σύμβαση έχει διάρκεια 24 μηνών και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα Euro 4,3 εκατ. περίπου. Η INTRACOM IT Services συμμετέχει στην ένωση με ποσοστό 53,54%.

Intracom: Εργο για Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Η INTRACOM IT Services, η Space Hellas και η Quality & Reliability, ως ένωση εταιριών, υπέγραψαν σύμβαση με την ΚτΠ για την υλοποίηση του έργου ”Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας”.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 24 μηνών και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 4,3 εκατ. ευρώ περίπου. Η INTRACOM IT Services συμμετέχει στην ένωση με ποσοστό 53,54%.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία της απαραίτητης οργανωτικής και τεχνολογικής υποδομής για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του ΥΠΕΣΔΔΑ και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς σε όλη τη χώρα.

Θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υπό τη μορφή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Γενικής Γραμματείας.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΓΓΠΠ και θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στο σύνολο των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας στις Περιφέρειες μέσω του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ (ή δορυφορικής αμφίδρομης σύνδεσης στην περίπτωση προβλημάτων) καθώς και στις κινητές μονάδες μέσω δορυφορικής αμφίδρομης σύνδεσης.

Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει μελέτη εφαρμογής, ανάπτυξη εφαρμογών, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, προμήθεια γεωπληροφοριών (ψηφιακοί χάρτες-δεδομένα, δορυφορικές εικόνες), εγκατάσταση των εφαρμογών, μετάπτωση των υφιστάμενων ψηφιακών δεδομένων, εισαγωγή των γεωπληροφοριών (ψηφιακοί χάρτες-δεδομένα, δορυφορικές εικόνες), εκπαίδευση των χρηστών, και υποστήριξη κατά την περίοδο πιλοτικής και παραγωγικής λειτουργίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω αυτού του έργου, θα μπορέσει να ενισχύσει την λειτουργία της σε θέματα βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών, να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε πολιτικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο κατά τις περιόδους αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, να συντονίσει αποτελεσματικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέσω ειδικού τμήματος του δικτυακού της τόπου, καθώς και να παράσχει στους πολίτες και τους συνεργαζόμενους φορείς οπτικοποιημένη και ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τις πληγείσες περιοχές, ή τις περιοχές οι οποίες εκτιμάται ότι πρόκειται να πληγούν.

Με την ανάληψη του έργου αυτού, η INTRACOM IT Services ενισχύει τη συμμετοχή της στην ανάληψη έργων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v