Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Κλινική ”με το κλειδί στο χέρι” από JP ΑΒΑΞ

Με τη μέθοδο ”με το κλειδί στο χέρι” θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν στη δημιουργία κλινικής στην περιοχή του Ν. Φαλήρου η μαιευτική κλινική Ιασώ.

Ιασώ: Κλινική ”με το κλειδί στο χέρι” από JP ΑΒΑΞ
Με τη μέθοδο ”με το κλειδί στο χέρι” θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν στη δημιουργία κλινικής στην περιοχή του Ν. Φαλήρου η μαιευτική κλινική Ιασώ.

Η εισηγμένη βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με μεγάλη κατασκευαστική εταιρία η οποία έχει στην κατοχή της έκταση 20 με 30 στρέμματα δίπλα σχεδόν στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης με αντικείμενο την κατασκευή επί του ακινήτου και παράδοση στην Ιασώ μίας μαιευτικής κλινικής δυναμικότητας 150 κλινών.

Η κατασκευαστική με την οποία συζητά η Ιασώ είναι σύμφωνα με πληροφορίες η JP Άβαξ η οποία διαθέτει ακίνητο 21,5 στρεμμάτων (τις εγκαταστάσεις της παλαιάς κλωστοϋφαντουργίας ΒΕΛΚΑ) δίπλα στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο τρόπος της ανάθεσης ”με το κλειδί στο χέρι” επιλέγεται από τη διοίκηση της Ιασώ αφενός γιατί μπορεί να αποδοθεί ταχύτερα η κλινική αφετέρου γιατί δεν λαμβάνει τον κίνδυνο διαδικαστικών προβλημάτων (π.χ. αρχαιολογικά ευρήματα) που θα είχε εάν αγόραζε το ακίνητο και εν συνεχεία προχωρούσε σε ανάθεση του έργου ανέγερσης της κλινικής.

Το βασικότερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι το τίμημα μπορεί να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς με επίκεντρο την κλινική η κατασκευαστική μπορεί να αναπτύξει εμπορικό συγκρότημα ιδιοκτησίας της που στη συνέχεια θα εκμεταλλευτεί η ίδια. Ως εκ τούτου το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 70 με 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ιασώ ενεργοποίησε πρόσφατα ανενεργή θυγατρική της με την επωνυμία Ιασώ Νοτίων Προαστίων στην οποία εισέφερε 10 εκατ. ευρώ για τα πρώτα έξοδα αναζήτησης και υπογραφής συμφωνίας αγοράς ακινήτου.

Με την ολοκλήρωση της απόκτησης του ακινήτου η Ιασώ Ν. Προαστίων θα προχωρήσει σε νέα αύξηση η οποία στο σύνολό της θα καλυφθεί από την 100% μητρική της Ιασώ.

Στο μετοχικό της κεφάλαιο, σε δεύτερη φάση, θα εισέλθουν και περί τους 100 ιατρούς που θα τη στελεχώσουν οι οποίοι στο σύνολό τους δραστηριοποιούνται ήδη στα Ν. Προάστια και συνεργάζονται είτε με το Ιασώ είτε με άλλα μαιευτήρια.

Όσον αφορά στην επέκταση στο εξωτερικό, η διοίκηση του ομίλου έχει αναθέσει σε χρηματοοικονομικούς ομίλους, Boston Consulting και Credit Suisse την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση στις εκτός Ελλάδος αγορές. Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να έχει παραδοθεί η σχετική μελέτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v