Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Goldman και Deutsche κοντράρονται για NBGI

Στον τρίτο και καθοριστικό γύρο του διαγωνισμού για την NBGI η Goldman Sachs και η Deutsche Bank. Στα 380 εκατ. ευρώ το τίμημα, πάνω από την εσωτερική αξία του fund. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία.

ETE: Goldman και Deutsche κοντράρονται για NBGI

Η Goldman Sachs και η Deutsche Bank κοντράρονται για την απόκτηση της NBGI Private Equity καθώς με βάση τις δεσμευτικές προσφορές επελέγησαν για τον τρίτο και καθοριστικό γύρο του διαγωνισμού πώλησης.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων, private equity funds συνδεδεμένα με την Goldman Sachs και την Deutsche Bank κατέθεσαν στις αρχές Ιουλίου δεσμευτικές προσφορές για την NBGI.

Με δεδομένο ότι τα δύο παραπάνω funds μαζί με την Kohler Capital ήταν τα μόνα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το σύνολο των δραστηριοτήτων της NBGI, πέρασαν στον τρίτο γύρο και πλέον με βάση και τις πληροφορίες που θα έχουν στη διάθεσή τους για τα assets στα οποία έχουν επενδύσει τα funds της NBGI καλούνται να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Εθνικής, οι δεσμευτικές τους προσφορές κινούνται στην περιοχή των 380 εκατ. ευρώ, πάνω δηλαδή από την καθαρή εσωτερική αξία της NBGI.

Εφόσον η διαδικασία πώλησης προχωρήσει ομαλά, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου με την υπογραφή συμφωνίας με το fund που θα ανακηρυχθεί πλειοδότης. Η συμφωνία θα τελεί υπό σειρά αιρέσεων.

Σημειώνεται ότι η πώληση της NBGI περιλαμβάνεται στο capital plan που κατέθεσε η Εθνική στην ΤτΕ μετά την ολοκλήρωση της άσκησης προσομοίωσης και προβλέπει έσοδα 1,04 δισ. ευρώ.

Η δε διοίκηση του ομίλου έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και θυγατρικών διενεργούνται και με κριτήριο την αποδοτικότητα απασχολούμενων κεφαλαίων. Μέτωπο στο οποίο οι επιδόσεις της NBGI ήταν μέχρι σήμερα περίπου απογοητευτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v