Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σύμφωνο μη επιθέσεως” MPB - Πειραιώς

Σφραγίστηκε το deal μεταξύ MPB και Πειραιώς. Η συμφωνία αφορά στη ”μη επίθεση” μέχρι και την 31.12.2010 και στην αποκατάσταση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο τραπεζών, ενώ ήδη έγινε η μεταβίβαση στην MPB του ποσοστού 8,07% που κατείχε η Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

”Σύμφωνο μη επιθέσεως” MPB - Πειραιώς
Σφραγίστηκε το deal μεταξύ MPB και Πειραιώς. Η συμφωνία αφορά στη ”μη επίθεση” και στην αποκατάσταση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο τραπεζών, ενώ ήδη έγινε η μεταβίβαση στην MPB του ποσοστού 8,07% που κατείχε η Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου.

Μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών πέρασε πακέτο 42.459.658 μετοχών (7,66%) στην τιμή των 11,24 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου, ενώ μέσω του ΧΑΚ μεταβιβάστηκαν οι υπόλοιπες 2.227.095 μετοχές στην ίδια τιμή.

---- Η κοινή ανακοίνωση Πειραιώς - MPB

Τα διοικητικά συμβούλια της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Popular Bank Public Co. Ltd με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και το συμφέρον των μετόχων τους κατέληξαν σήμερα στα ακόλουθα:

* Aποφάσισαν και δεσμεύτηκαν να απέχουν, αμοιβαία, μέχρι και την 31.12.2010, από την υποβολή δημόσιας προτάσεως εξαγοράς των μετοχών της μίας τράπεζας από την άλλη. Η συμφωνία αφορά και στην ήδη υποβληθείσα από την Τράπεζα Πειραιώς δημόσια πρόταση.

* Η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας την ήδη δημοσιοποιημένη πρόθεσή της να πωλήσει το πακέτο μετοχών με το οποίο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου (ποσοστού 8,07%), μεταβιβάζει, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της παρούσας, την κυριότητα των συγκεκριμένων μετοχών λόγω πωλήσεως στη Marfin Popular Bank.

* Η Τράπεζα Πειραιώς και η MPB θα εξετάσουν στο άμεσο μέλλον το ενδεχόμενο μεταβιβάσεως του δικτύου λιανικής τραπεζικής της Marfin Popular Bank Public Co. Ltd στην Αγγλία προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε συνέχεια των ανωτέρω αποφάσεων, οι δύο τράπεζες αποκαθιστούν τις φιλικές επιχειρηματικές και εμπορικές τους σχέσεις.

---- Δήλωση Γ. Προβόπουλου

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Προβόπουλος έκανε το ακόλουθο σχόλιο σε σχέση με τη συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς και της MPB:

”Η πώληση κατ’ αρχάς του πακέτου μετοχών της Τράπεζας Κύπρου μεγιστοποιεί το όφελος για τους μετόχους μας, με εγγραφή κέρδους της τάξης των 170 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αποδεσμεύονται κεφάλαια άνω των 500 εκατ. ευρώ για την επικερδή ανάπτυξη των εργασιών μας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρευστοποίηση του πακέτου μετοχών αποφασίστηκε αφού προηγουμένως εξαντλήθηκαν τα περιθώρια φιλικής συνεργασίας μας με την Τράπεζα Κύπρου.

Με τη συμφωνία αποκαθίστανται, επίσης, φιλικές επιχειρηματικές σχέσεις με την ΜΡΒ και αποφεύγονται τριβές που θα ήταν ενδεχομένως επιζήμιες και για τις δύο. Έτσι η τράπεζά μας απερίσπαστη θα αφοσιωθεί στην επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, που ανακοίνωσε πρόσφατα και έγινε δεκτό από τις αγορές με πολύ θετικά σχόλια.

Υπενθυμίζω ότι το επιχειρηματικό μας σχέδιο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην οργανική ανάπτυξη του ομίλου, προβλέποντας διπλασιασμό των εργασιών μας με ορίζοντα το 2010 και καθαρά κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v