Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Εργο για υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στην ένωση εταιριών IBM Hellas, Space Hellas και Datamed, ανατέθηκε η υλοποίηση της μηχανογράφησης και του δικτύου υγείας επτά στρατιωτικών νοσοκομείων με την επονομασία ”Φίλιππος”, για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ύψους 6,95 εκατ. ευρώ.

Space Hellas: Εργο για υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Στην ένωση εταιριών IBM Hellas, Space Hellas και Datamed, ανατέθηκε η υλοποίηση της μηχανογράφησης και του δικτύου υγείας επτά στρατιωτικών νοσοκομείων με την επονομασία ”Φίλιππος”, για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Το έργο ύψους 6,95 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 23 μήνες. Το διαγωνισμό, διεξήγαγε η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού περιβάλλοντος ταχείας και ασφαλούς πρόσβασης στην πληροφορία και τη γνώση, προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όφελος της υγείας του πολίτη.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας και δύο της περιφέρειας, προσφέροντας παράλληλα, δυνατότητες μελλοντικών επεκτάσεων.



Στα πλαίσια του έργου ”Φίλιππος”, θα υλοποιηθούν υποσυστήματα προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων (ERP), διαχείρισης ασθενών, ιατρικό υποσύστημα, πληροφοριακό σύστημα εργαστηρίων και σύστημα διαχείρισης απεικονιστικών εργαστηρίων και ιατρικών εικόνων. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει σύστημα διαχείρισης Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΒΙΤ), δίκτυο Τηλεϊατρικής και Τηλε-εκπαίδευσης, καθώς επίσης και σύστημα διοίκησης Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πληροφοριακό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων θα βασιστεί σε εξοπλισμό διεθνώς αναγνωρισμένων Οίκων όπως ΙΒΜ, Cisco Systems, Siemens, κ.α., τον οποίο θα προμηθεύσει η ένωση εταιριών IBM Hellas, Space Hellas και Datamed.

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο ”Φίλιππος” αναμένεται να συνδράμει αποφασιστικά στη βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας και στη μείωση των χρονοβόρων διαδικασιών, συμβάλλοντας άμεσα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που απευθύνονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, μέσα από τις νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλε-εκπαίδευσης, αναμένεται να εμφανιστεί σημαντική βελτίωση στην παρεχόμενη ιατρική, νοσηλευτική και παραϊατρική εκπαίδευση και εξειδίκευση στα επτά αυτά νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v