Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Τριετία ανόδου σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ανάπτυξη σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται αναμένει για την επόμενη τριετία η διοίκηση της Cosmote. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ηλία Φωτιάδη το επιχειρηματικό μοντέλο της Cosmote θα βασιστεί στην ενίσχυση της συνδρομητικής της βάσης αλλά και στην αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών φωνής και γραπτών μηνυμάτων από τους συνδρομητές της. Εκτιμά κέρδη 400 εκα.τ ευρώ το 2007.

Cosmote: Τριετία ανόδου σε Ελλάδα και εξωτερικό
Ανάπτυξη σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται αναμένει για την επόμενη τριετία η διοίκηση της Cosmote, ενώ για το τρέχον έτος αναμένει έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, EBITDA της τάξεως του 1 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ηλία Φωτιάδη το επιχειρηματικό μοντέλο της Cosmote θα βασιστεί στην ενίσχυση της συνδρομητικής της βάσης αλλά και στην αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών φωνής και γραπτών μηνυμάτων από τους συνδρομητές της.

Στόχος της εταιρείας είναι η συνδρομητική της βάση να ανέλθει στα 15 εκατομμύρια μέχρι το 2009 συμπεριλαμβανομένων των αγορών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας.

Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις αλλαγές της αγοράς και στον εντεινόμενο ανταγωνισμό και όπως τονίζεται από τον κ. Φωτιάδη η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, παρόλο που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης, εμφανίζει ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής, η πραγματική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται στο 85% και το 40% της τηλεπικοινωνιακής κίνησης ξεκινά από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια αύξησης εσόδων ειδικά από τις υπηρεσίες φωνής.

Εκτός από την ελληνική αγορά, ιδιαίτερη πρόκληση για την Cosmote αποτελεί η αγορά της Ρουμανίας, από την οποία αναμένεται θετικό EBITDA το 2008, ενώ στην Αλβανία ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απόκτησης του συνόλου της AMC.



Αιχμή του δόρατος για τη στρατηγική της εταιρείας θα αποτελέσει η αλυσίδα Γερμανός σε όλες τις χώρες όπου έχει δραστηριότητα η Cosmote.

Παράλληλα θα αποτελέσει το βασικό μέσο και της μητρικής ΟΤΕ για την ενίσχυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, τα έσοδα της Γερμανός αναμένεται να κυμανθούν στα 800 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των απαλείψεων των ενδοεταιρικών συναλλαγών.

Λ.Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v