Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Επιβεβαιώνει εμπλοκή με Ν. Αφρική

Με ανακοίνωσή της η Intralot επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του euro2day.gr, σύμφωνα με το οποίο ανακύπτουν νέα προβλήματα για την εταιρία, αυτή τη φορά όμως στη Ν. Αφρική.

Intralot: Επιβεβαιώνει εμπλοκή με Ν. Αφρική
Με ανακοίνωσή της η Intralot επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του euro2day.gr, σύμφωνα με το οποίο ανακύπτουν νέα προβλήματα για την εταιρία, αυτή τη φορά όμως στη Ν. Αφρική.

Το ρεπορτάζ του euro2day.gr ανέφερε: ”Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Πραιτώρια έπειτα από αίτημα της Uthingo Management (Pty) Ltd., της εταιρίας που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν την εθνική λοταρία της Ν. Αφρικής, αποφάσισε να καταστήσει ανενεργή την υλοποίηση της σύμβασης της λοταρίας που είχε αναλάβει η Gidani, εταιρία στην οποία συμμετέχει η Intralot.

H σύμβαση για τη λοταρία είχε απονεμηθεί στην Gidani από το Εθνικό Συμβούλιο Λοταρίας και τον υπουργό Εμπορίου - Βιομηχανίας και είχε ισχύ από 1ης Απριλίου 2007.

Η Uthingo Management (Pty) Ltd., μετά την απώλεια της λοταρίας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας διοικητική έρευνα για τον τρόπο ανάθεσης της σύμβασης στην Gidani.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της Πραιτώρια δύναται να εφεσιβληθεί (δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής) και υποχρεώνει το Εθνικό Συμβούλιο Λοταρίας, το υπουργείο Εμπορίου - Βιομηχανίας και την Gidani να αναλάβουν τις δικαστικές δαπάνες της Uthingo.

H απόφαση έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή για τις διεθνείς δραστηριότητες της Intralot και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού η εταιρία έχει προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις ενόψει της καταλυτικής ημερομηνίας έναρξης της 1ης Απριλίου”.

----

Από την πλευρά της η Intralot ανακοινώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5/3/2007 το αρμόδιο δικαστήριο στη Ν. Αφρική που εξέτασε την προσφυγή της εταιρίας Uthingo (η οποία έχει την τωρινή άδεια διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στη Ν. Αφρική και η οποία κατετάγη δεύτερη σε σειρά αξιολόγησης) έκρινε ότι υπήρξαν ελλείψεις στα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του υπουργού από το National Lotteries Board σχετικά με τους μετόχους της Uthingo και της Gidani (στην οποία η INTRALOT συμμετέχει μέσω της θυγατρικής της INTRALOT South Africa Pty Ltd.) και κατά συνέπεια ο υπουργός θα πρέπει να επανεξετάσει τη διαδικασία σχετικά με τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα άδεια της Uthingo, η οποία δεν μπορεί να ανανεωθεί σύμφωνα με τον νόμο, λήγει στις 31/3/2007 ενώ η ημερομηνία έναρξης για τη νέα άδεια που κατακυρώθηκε στην Gidani είναι 1/4/2007.

H εταιρία εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιλύσει την κατάσταση κατά τρόπο ώστε να αποφευχθεί μια προσωρινή διακοπή των τυχερών παιχνιδιών. Περαιτέρω, η Gidani θα εξετάσει με λεπτομέρεια την απόφαση και εφόσον υπάρξει ανάγκη, θα ακολουθήσει τη διαδικασία της έφεσης. Όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, η Intralot θα προβεί σε νέα ανακοίνωση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v