Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Εμπλοκή στα σενάρια συνεργασίας με ΠΕΙΡ

Εμπλοκή φαίνεται να σημειώνεται στην πορεία των συνομιλιών που διεξάγουν Τράπεζα Κύπρου και Πειραιώς για τη διερεύνηση πιθανοτήτων στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Μακρινό χαρακτηρίζει το σενάριο συνεργασίας δημοσίευμα του ”Φιλελεύθερου”, επικαλούμενο και πηγές στην κυπριακή τράπεζα.

Κύπρου: Εμπλοκή στα σενάρια συνεργασίας με ΠΕΙΡ
Εμπλοκή φαίνεται να σημειώνεται στην πορεία των συνομιλιών που διεξάγουν Τράπεζα Κύπρου και Πειραιώς για τη διερεύνηση πιθανοτήτων στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ”Φιλελεύθερου”, της μεγαλύτερης κυπριακής εφημερίδας, εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι ”δεν υπάρχει κάτι που να συνηγορεί προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς και ότι το συγκρότημα στηρίζει και προωθεί την πολιτική που έχει χαράξει, αυτή της αυτόνομης οργανικής ανάπτυξης εμπλουτισμένης με εξαγορές και συνεργασίες που θα δρομολογήσει η Τράπεζα Κύπρου.

Το θέμα προέκυψε από χθεσινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία Πειραιώς και Κύπρου βρίσκονται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο ”Φιλελεύθερος” χαρακτηρίζει την ένωση δυνάμεων ”απομακρυσμένο σενάριο” που ”δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος”.

Όπως έγραψε χθες το euro2day, η κυπριακή πλευρά φαίνεται να επιθυμεί συγχώνευση μεταξύ των δύο οργανισμών, με όρους όμως που δεν ανταποκρίνονται στα όσα είχε προτείνει παλαιότερα η πλευρά της Πειραιώς, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να αντιπροτείνει -εδώ και αρκετό καιρό- κάποια ανταλλαγή πακέτων, πιθανώς και έπειτα από αμοιβαίες αυξήσεις κεφαλαίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως μετέδωσε αποκλειστικά το euro2day.gr την Παρασκευή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την Τράπεζα Πειραιώς να σταματήσει άμεσα τις αγορές ιδίων μετοχών στις οποίες προέβαινε τις τελευταίες ημέρες, επιδρώντας έτσι στη διαμόρφωση της τιμής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια προσφορά της Πειραιώς έναντι της MPB που προβλέπει ανταλλαγή μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v