Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Ανοίγει ο δρόμος για το 100% της AMC

Ανοιχτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Cosmote το ενδεχόμενο απόκτησης του 12,5% που κατέχει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας AMC η αλβανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας η αλβανική κυβέρνηση εξετάζει τo ενδεχόμενο να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας AMC, της οποίας το 82,5% ανήκει στην Cosmote.

Cosmote: Ανοίγει ο δρόμος για το 100% της AMC
Ανοιχτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Cosmote το ενδεχόμενο απόκτησης του 12,5% που κατέχει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας AMC η αλβανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας η αλβανική κυβέρνηση εξετάζει τo ενδεχόμενο να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας AMC, της οποίας το 82,5% ανήκει στην Cosmote.

Όπως τονίζεται από κύκλους της Cosmote η αλβανική αγορά εμφανίζει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που σε ετήσια βάση φτάνουν το 10%.

Το μερίδιο αγοράς της AMC ανέρχεται στο 52% και ο ισχυρός ανταγωνιστής της είναι η Vodafone. Η AMC ήταν η πρώτη επενδυτική κίνηση της Cosmote στο εξωτερικό το 2000, καταβάλλοντας ποσό της τάξης των 85 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2006 η AMC προσέλκυσε το 64% των καθαρών νέων συνδέσεων της αλβανικής αγοράς και 74.000 νέους πελάτες καρτοκινητής, εμφανίζοντας ισχυρή ενίσχυση της πελατειακής της βάσης. Συνολικά οι συνδρομητές της AMC το 2006 ανήλθαν στις 990.279, αυξημένοι κατά 26,7% σε σχέση με το 2005.

Η HSBC, στο πρωινό report της, αναφερόμενη στο πιθανό ενδιαφέρον της Cosmote για την AMC, σημειώνει ότι η ελληνική εταιρία θα ενδιαφερθεί για το προς πώληση ποσοστό σε περίπτωση που τεθεί ”σε λογική τιμή”.

Κατά την HSBC, η αξία του 100% της AMC είναι σήμερα στα 740 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή του 12,5% στα 93 εκατ. ευρώ.

Λ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v