Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Σύμβαση 1,2 εκατ. ευρώ για κοινοτικό έργο

Σύμβαση, η οποία αφορά στην υλοποίηση του ερευνητικού έργου ”EUROCITIZEN”, προϋπολογισμού 1,256 εκατ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, υπέγραψε η MLS Πληροφορική με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

MLS: Σύμβαση 1,2 εκατ. ευρώ για κοινοτικό έργο
Σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου ”EUROCITIZEN”, συνολικού προϋπολογισμού 1,256 εκατ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών υπέγραψε η MLS Πληροφορική.

Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η ανάπτυξη στο Internet ενός on-line πολυγλωσσικού παιχνιδιού γνώσεων για όλη την οικογένεια, με απώτερο σκοπό την προώθηση της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής ολοκλήρωσης. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού θα χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και γλωσσικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η MLS.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ πέρα από την MLS, που είναι ο κύριος ανάδοχος του έργου και συμμετέχει με ποσοστό 44% στον συνολικό προϋπολογισμό, συμμετέχουν πέντε ακόμη εταιρίες και πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες. Το εν λόγω προϊόν, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, απευθύνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά ενώ δίνει τη δυνατότητα στην MLS να εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά των on-line ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, η οποία αυξάνεται γεωμετρικά και αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2004, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v