Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Aδικαιολόγητες οι σοβαρές αναταράξεις στο ΧΑ

Ψύχραιμα αντιμετωπίζει το επιτελείο της EFG Eurobank – Ergasias τις τελευταίες αναταράξεις στα διεθνή και κατ’ επέκταση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Τι εκτιμά για την πορεία των ευρωπαικών επιτοκίων, τα επεκτατικά σχέδια εκτός ελληνικών συνόρων

EFG: Aδικαιολόγητες οι σοβαρές αναταράξεις στο ΧΑ
Ψύχραιμα αντιμετωπίζει το επιτελείο της EFG Eurobank – Ergasias τις τελευταίες αναταράξεις στα διεθνή και κατ’ επέκταση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η εκτίμηση που γίνεται είναι πως παρά το μίνι – κραχ της Σαγκάης, η οικονομία της Κίνας θα εξακολουθήσει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούνται σοβαρές αναταράξεις στην Σοφοκλέους.

Πάντως, το επιτελείο της τράπεζας εκτιμά ότι κατά το επόμενο δίμηνο θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί, για κάθε ενδεχόμενο. Σε ότι αφορά στο άλλο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την πορεία των επιτοκίων, στα υψηλά κλιμάκια της Eurobank θεωρούν περίπου ως σίγουρη την νέα αύξηση τους στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΚΤ και δεν αποκλείουν κι άλλη αύξηση έως τα μέσα του έτους.

Εκτιμούν ως υπερβολική την προβολή του ισχυρισμού περί υπερδανεισμού των Ελλήνων, καθώς θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ διευκρινίζουν ότι σε ότι αφορά στην τράπεζα τους ο μέσος όρος των μη τακτοποιούμενων δανείων είναι πολύ κάτω από τον μέσο ελληνικό όρο.

Τέλος, σε ότι αφορά στους επόμενους στόχους της τράπεζας τους, κρατούν κρυφά τα επόμενα χαρτιά τους, καθώς θα τα ανοίξουν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στο Λονδίνο.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα επεκτατικά τους σχέδια εκτός ελληνικών ορίων είναι πολύ φιλόδοξα, καθώς σκοπεύουν να αποκτήσουν πάνω από 1.000 καταστήματα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Γ. Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v