Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος:”Είμαστε πολύ κοντά με Endesa” (upd3)

”Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Endesa” δήλωσε ο Ευ. Μυτιληναίος, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές με αφορμή τα μεγέθη του 2006, προσθέτοντας ότι ”κατά πάσα πιθανότητα το deal θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα”.

Μυτιληναίος:”Είμαστε πολύ κοντά με Endesa” (upd3)
”Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Endesa” δήλωσε ο Ευ. Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι ”κατά πάσα πιθανότητα το deal θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα”.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μέσω του deal ο όμιλος στοχεύει στην ενδυνάμωση της θέσης του στην εγχώρια αγορά ενέργειας, διευκρινίζοντας ότι δεν θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στην Endesa.

Ωστόσο ανέφερε ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τους χρηματοοικονομικούς όρους του deal στο άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα ο κ. Μυτιληναίος, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές με αφορμή τα μεγέθη του 2006, διατύπωσε νέες προβλέψεις για τα μεγέθη 2007 των θυγατρικών Αλουμίνιο και ΜΕΤΚΑ.

Το Αλουμίνιο αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη της τάξεως των 57-63 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2007, ενώ όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ το guidance προβλέπει καθαρά κέρδη 49-54 εκατ. ευρώ.

Για το ίδιο έτος εκτίμησε ότι οι πωλήσεις του Αλουμινίου θα κυμανθούν μεταξύ των 537 και 550 εκατ. ευρώ και της ΜΕΤΚΑ 300 και 330 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της ΜΕΤΚΑ, εκτίμησε ότι η εταιρία συγκεντρώνει τουλάχιστον 60% πιθανότητες να αναλάβει το έργο της ΔΕΗ για τον ΑΗΣ στο Αλιβέρι, συμπληρώνοντας ότι οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοίξουν την προσεχή εβδομάδα.

”Βομβαρδιζόμαστε με προτάσεις συνεργασίας στο Πακιστάν” συμπλήρωσε ο κ. Γ. Μυτιληναίος τονίζοντας ότι η ΜΕΤΚΑ δεν συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς ανά την υφήλιο όπως στο Ιράν, στο Κονγκό αλλά ενδιαφέρεται για έργα στη Σλοβενία και τη Μάλτα.

Για τα συγκρότημα στα Άσπρα Σπίτια επισημάνθηκε ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια ”τουριστικού” χαρακτήρα, ενώ διευκρινίσθηκε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες ίσως ανακοινωθούν τον προσεχή μήνα.

Τέλος ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας θα μπορούσε να αρχίσει σχετικά άμεσα δοκιμαστική λειτουργία εφόσον υπήρχε ο αγωγός αερίου. Ωστόσο διευκρίνισε ότι όταν τεθεί σε λειτουργία θα παρέχει ατμό στο Αλουμίνιο της Ελλάδας και ηλεκτρισμό στο σύστημα, εφόσον χρειαστεί.

Επίσης διευκρίνισε ότι η απόφαση για την κατασκευή ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπαγορεύθηκε από χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές παραμέτρους.

Αρ. Δαμουλάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v