Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την άλλη εβδομάδα η Διυπουργική για τον ΟΤΕ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που θα εξετάσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τον ΟΤΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον διαφανεί ενδιαφέρον για σύναψη συμμαχίας, χωρίς όμως να είναι ”ώριμα” ακόμη τα δεδομένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας συνομιλιών των συμβούλων για έναν ακόμη μήνα.

Την άλλη εβδομάδα η Διυπουργική για τον ΟΤΕ
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που θα εξετάσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τον ΟΤΕ.

Παρότι αυτή παραμένει η κύρια προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου, είναι πια σαφές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση δεν θα πει ”όχι” και στην προοπτική διατήρησης του management σε ελληνικά χέρια, με διάθεση ποσοστού της τάξεως του 15%-20% με βιβλίο προσφορών.

Στις ενστάσεις που διατυπώνονται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει χαρακτηριστικά διαρθρωτικής αλλαγής αλλά αποβλέπει σε εισπρακτικούς στόχους, πηγές του υπουργείου Οικονομίας υπενθυμίζουν την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ αλλά και την αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι συνιστούν διαρθρωτικές αλλαγές που επιτρέπουν στον Οργανισμό να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό.

Το προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά, πάντως, μεταξύ των ”επιλογών” της στρατηγικής συμμαχίας ή του book building, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα παρουσιάσουν οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις οι δηλώσεις περί εναλλακτικών λύσεων θα πρέπει να αξιολογούνται και υπό το πρίσμα του σκληρού πόκερ που διαδραματίζεται μεταξύ του πωλητή και των πιθανών ενδιαφερομένων.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον διαφανεί ενδιαφέρον για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας, χωρίς όμως να είναι ”ώριμα” ακόμη τα δεδομένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας συνομιλιών των συμβούλων για έναν ακόμη μήνα, αν κριθεί σκόπιμο από την Επιτροπή.

Σημειώνουμε ότι η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Οικονομίας στους συμβούλους για να ολοκληρώσουν τις επαφές τους εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ελ. Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v