Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Αίτημα για squeeze out από Cosmoholding

Αίτημα για squeeze out των υπόλοιπων μετοχών της Γερμανός από το ΧΑ υπέβαλε σήμερα η Cosmoholding Cyprus, θυγατρική της Cosmote. Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανός ανακοινώνει ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε ανακοίνωση σκοπούμενων εταιρικών πράξεων, καθώς και σε ενημέρωση στους αναλυτές για τα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα της χρήσης 2006.

Γερμανός: Αίτημα για squeeze out από Cosmoholding
Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για squeeze out (εξαγορά) των υπόλοιπων μετοχών της Γερμανός από το ΧΑ υπέβαλε σήμερα η Cosmoholding Cyprus, θυγατρική της Cosmote. Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανός ανακοινώνει ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε ανακοίνωση σκοπούμενων εταιρικών πράξεων, καθώς και σε ενημέρωση στους αναλυτές για τα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα της χρήσης 2006.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις:

”Η κατά 90% θυγατρική της COSMOTE, COSMOHOLDING CYPRUS LIMITED (COSMOHOLDING), υπέβαλε σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για την έγκριση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετοχών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ (ΓΕΡΜΑΝΟΣ), δηλαδή 518.241 μετοχές (ή ποσοστό κατά προσέγγιση 0,63%), σύμφωνα με το Aρθρο 27 του Ν. 3461/2006.

Σημειώνεται ότι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασής της στις 29 Δεκεμβρίου 2006, το ποσοστό συμμετοχής της COSMOHOLDING στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ανερχόταν σε περίπου 98,99% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας κατά την ημερομηνία εκείνη, ενώ στις 22.02.2007 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε περίπου 99,37% του συνόλου των υφιστάμενων δικαιωμάτων ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος άσκησης του ”δικαιώματος εξόδου” των μετόχων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ λήγει στις 22 Μαρτίου 2007 (Aρθρο 28 του Ν. 3461/2006). Τέλος, στις 9 Φεβρουαρίου 2007 συνεδρίασε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ενέκρινε την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας από την Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το Aρθρο 17§5 του Ν. 3371/2005.

Η Γερμανός, δεδομένου ότι έχει υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 9ης Φεβρουαρίου 2007 αίτημα για την διαγραφή των μετοχών της από την Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατόπιν ανακοίνωσής της (23/2/2007) σχετικά με την υποβολή αιτήματος άσκησης εξαγοράς από την COSMOHOLDING (squeeze out, δεν θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε ανακοίνωση σκοπούμενων εταιρικών πράξεων, καθώς και σε ενημέρωση στους Αναλυτές για τα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα της χρήσης 2006, τα οποία προβλέπονται από το αρ. 292 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου για τις Εταιρίες Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v