Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Πρωταγωνιστεί με το 22,25% των Μινωικών

Σε ρυθμιστή των εξελίξεων στον ευρύτερο κλάδο της Ακτοπλοίας αναδεικνύεται η Attica Group μετά την απόκτηση ενός επιπλέον 7,2% των Μινωικών Γραμμών από την Mitica και την εκτίναξη του ποσοστού της στην κρητική ακτοπλοική εταιρεία στο 22,25%. Ανάλυση των εξελίξεων.

Attica: Πρωταγωνιστεί με το 22,25% των Μινωικών
Σε ρυθμιστή των εξελίξεων στον ευρύτερο κλάδο της Ακτοπλοίας αναδεικνύεται η Attica Group μετά την απόκτηση ενός επιπλέον 7,2% των Μινωικών Γραμμών από την Mitica και την εκτίναξη του ποσοστού της στην κρητική ακτοπλοική εταιρεία στο 22,25%.

Με το 22,25% η Attica Group καθίσταται ο μεγαλύτερος με απόσταση μέτοχος των Μινωικών Γραμμών με ποσοστό μάλιστα που είναι πολύ πιθανόν σύντομα λόγω της προωθούμενης τροποποίησης του νόμου 2190 να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον έλεγχο μιας πολυμετοχικής εταιρείας όπως οι Μινωικές Γραμμές.

Ελέγχοντας το 22,25% των Μινωικών η Attica Group θα έχει κυρίαρχο ρόλο στις γενικές συνελεύσεις της κρητικής εταιρείας καθώς δύσκολα επιτυγχάνεται απαρτία μεγαλύτερη του 55% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες έχουν εν πολλοίς συμπληρωματική δραστηριότητα στις γραμμές του Αιγαίου και ανταγωνιστική σε αυτές της Αδριατικής όπου όμως δραστηριοποιούνται αρκετοί παίκτες. Οι γραμμές της Αδριατικής αποτελούν και το πεδίο άμεσης αναδιάρθρωσης τόσο για τις Μινωικές όσο και για την Attica.

Εδώ και μήνες έχουν πέσει στο τραπέζι από πλευράς ξένων και εγχώριων τραπεζών με ρόλο συμβούλου ιδέες για την συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών στην Αδριατική με πώληση των Superfast από την Attica στις Μινωικές.

Οι ιδέες προκύπτουν από την ανάγκη εξορθολογισμού μιας αγοράς με αιματηρό ανταγωνισμό και αφήνουν τα περιθώρια να ελαττωθεί ο στόλος της γραμμής των δύο εταιρείων ως και 4 πλοία τα οποία θα μπορούσαν να πωληθούν ή να μεταδρομολογηθούν σε νέες γραμμές. Τέλος αρκετές ιδέες έχουν πέσει στο τραπέζι και για πώληση της Attica Group που έχουν όμως επανειλημμένα διαψευσθεί.

Το ενδιαφέρον πάντως από πλευράς private equity funds έχει επανέλθει και μάλιστα διευρυμένο (και άλλα πλην BC Partners) για τις εταιρείες Ακτοπλοίας και ως εκ τούτου μπορεί στην νέα ρότα που χάραξε η Attica να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

---

Νωρίτερα, το euro2day.gr σε θέμα με τίτλο ”Μινωϊκές:Πέρασαν ”πακέτα” για το 7,2% (upd2)” μετέδωσε τα εξής: ”Δυο πακέτα 2.965.000 και 2.155.000 μετοχών των Μινωικών Γραμμών πέρασαν προ ολίγου στο ΧΑ, σε τιμή 5,30 ευρώ. Οι μετοχές που άλλαξαν χέρια αποτελούν το 7,2% της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr πωλητής του πακέτου είναι η εταιρία Mitica, συμφερόντων Ι. Τζιβέλη, με αγοραστή την Attica Group.

H συναλλαγή έγινε μέσω της Κάππα Χρηματιστηριακής και 2-3 χρηματιστηριακών εταιριών ακόμη, ενώ το ποσοστό της Attica στις Μινωικές διαμορφώνεται πλέον λίγο υψηλότερα του 20%.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός της επόμενης ώρας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v