Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το 3o Eurobank Investor Forum

Στο πλαίσιο των εργασιών του Eurobank Investor Forum Athens, ανώτατοι κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες της χώρας, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και κορυφαία στελέχη της τραπεζικής και επιχειρηματικής αγοράς, παρουσίασαν το πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.

Ολοκληρώθηκε το 3o Eurobank Investor Forum

Πρωτοβουλία ενημέρωσης κορυφαίων διεθνών θεσμικών επενδυτών για τις προοπτικές της Ελλάδας και τις επενδυτικές ευκαιρίες στη φάση της επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ανέλαβε η Eurobank, με τη διοργάνωση του 3ου Eurobank Investor Forum Athens στις 7 και 8 Ιουλίου 2014.

Στο Forum συμμετείχαν 20 από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους παγκοσμίως με εκπροσώπηση από ανώτατα στελέχη, γεγονός που κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Εκπροσωπήθηκαν όλες οι κατηγορίες επενδυτικών κεφαλαίων, όπως μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι διαχείρισης από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, και την Ασία, private equity funds και hedge funds.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Eurobank Investor Forum Athens, ανώτατοι κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες της χώρας, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και κορυφαία στελέχη της τραπεζικής και επιχειρηματικής αγοράς, παρουσίασαν το πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, την αναδιάρθρωση κλάδων και επιχειρήσεων και τη δημιουργία θετικής έκπληξης στην αγορά.

Στις εργασίες του Forum κύριοι ομιλητές (keynote speakers) ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Wes McGrew. Επίσης, μίλησαν ο καθηγητής Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας. Παρουσιάσεις έγιναν από τον κ. Γιάννη Εμίρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, τον κ. Δημήτρη Τσάκωνα, Επικεφαλής Τμήματος Α' Διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους του ΟΔΔΗΧ και τον κ. Στέφανο Ησαΐα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece.

Για τις προοπτικές και τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα τοποθετήθηκε με ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, ενώ η παρουσίαση του κ. Πλάτωνα Μονοκρούσου, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης της Eurobank, εστίασε στο οικονομικό περιβάλλον και τις μακροοικονομικές προοπτικές.

Τη δεύτερη ημέρα διοργανώθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς επιχειρήσεις, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος, Executive Director της PwC, Άγγελος Πλακόπητας, Iδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Finance, Μάριος Κολιόπουλος, Managing Director της Alvarez & Marsal, Γιώργος Μπερσής, Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας PotamitisVekris και . Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός Διευθυντής Corporate & Investment Banking της Eurobank. Το συντονισμό των εργασιών του Forum είχε ο κ. Φωκίων Καραβίας, Γενικός Διευθυντής Wealth Management & Capital Markets της Eurobank.

Στους εκπροσώπους των επενδυτικών οίκων παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία καθώς σταδιακά επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εξελίσσεται η εξυγίανση και ανασυγκρότηση επιχειρηματικών κλάδων με τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών επικεντρώθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτό το νέο περιβάλλον, καθώς και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης με θέμα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αναδιάρθρωση χρέους, την ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να προχωρήσει σε αποτελεσματική και βιώσιμη αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα, την ανάγκη για είσοδο νέου μετοχικού κεφαλαίου στους επιχειρηματικούς κλάδους και το ρόλο εξειδικευμένων συμβούλων στην λειτουργική αναδιάρθρωση και διοίκηση των επιχειρήσεων.

Το Eurobank Investor Forum Athens εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου Eurobank, του πιο διεθνοποιημένου τραπεζικού ομίλου της χώρας, για την σε βάθος ενημέρωση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία, με στόχο την προσέλκυση ποιοτικών και μακροπρόθεσμων επενδυτικών κεφαλαίων.

 

***Αναλυτικά οι ομιλίες των Χρήστου Μεγάλου και του Θεόδωρου Φέσσα, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v