Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unisystems: Ουδέτερο το ΔΣ σε πρόταση Info-Quest

Ουδέτερο εμφανίζεται το Δ.Σ. της Unisystems στη Δημόσια Πρόταση της Info-Quest, επισημαίνοντας ότι το προσφερόμενο τίμημα των 1,85 ευρώ βρίσκεται εντός του εκτιμώμενου εύρους αξίας της μετοχής, ωστόσο ουδεμία δυνατότητα έχει να προβλέψει ούτε μπορεί να διατυπώσει άποψη για την πορεία της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής καθώς και την εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρίας.

Unisystems: Ουδέτερο το ΔΣ σε πρόταση Info-Quest
Ουδέτερο εμφανίζεται το Δ.Σ. της Unisystems στη Δημόσια Πρόταση της Info-Quest, επισημαίνοντας ότι το προσφερόμενο τίμημα των 1,85 ευρώ βρίσκεται εντός του εκτιμώμενου εύρους αξίας της μετοχής, ωστόσο ουδεμία δυνατότητα έχει να προβλέψει ούτε μπορεί να διατυπώσει άποψη για την πορεία της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής καθώς και την εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, συνεκλήθη χθες 22.2.2007 σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Unisystems με μοναδικό θέμα τη διατύπωση αιτιολογημένης σχετικά με την Προαιρετική Δημόσια Προσφορά της εταιρίας Info-Quest στη τιμή των 1,85 ευρώ ανά μετοχή - τοις μετρητοίς.

Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί, η αιτιολογημένη αυτή γνώμη, σχετικά με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση της Info-Quest η οποία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1. Ελήφθη υπόψη ότι, όπως ήδη είναι γνωστό, ο Προτείνων - η Προτείνουσα εταιρία Info-Quest απέκτησε στις 25 Οκτωβρίου 2006, από τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, βασικό μέτοχο της εταιρίας, 12.700.000 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές της εταιρίας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 32,976% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, με τίμημα που συμφωνήθηκε στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή το αυτό ακριβώς με το δημόσια προτεινόμενο.

2. Επιπρόσθετα δε η ειδική και λεπτομερής έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου - Εμπορικής Τράπεζας, εφαρμόζοντας αναλυτικά όλες τις διεθνώς αποδεκτές επιστημονικές μεθόδους αποτίμησης, κατέληξε στο εκτιμώμενο εύρος τιμών για την μετοχή της εταιρίας το οποίο και προσδιόρισε σε 1,59 έως 2,16 ευρώ.

3. Η Info-Quest η οποία - μαζί με τις θυγατρικές του ομίλου τις εταιρίες - δραστηριοποιείται επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία στο σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη ολοκληρωμένων συστημάτων - λύσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και τη διανομή προϊόντων πληροφορικής και επικοινωνιών, την παροχή υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και ταχυμεταφορών, προτίθεται, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης της εταιρίας, με νέο πλέον Δ.Σ. υπό τον έλεγχό της, να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική ενδυνάμωσης της παρουσίας της εταιρίας στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στις αγορές των Βαλκανίων και της Δυτικής Ευρώπης, πραγματοποιώντας επιπρόσθετα και νέες επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

4. Διασφαλίζονται οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, καθόσον η Προτείνουσα εταιρία έχει ρητά δεσμευθεί μέσω της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασής της, ότι δεν προτίθεται να λάβει οιαδήποτε μέτρο, που θα επηρεάσει δυσμενώς τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, ούτε θα μεταβληθούν δυσμενέστερα οι υφιστάμενοι όροι τους και τούτο ισχύει τόσο για την Unisystems, όσο και για τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες, ούτε θα επηρεαστεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων, με αμετάβλητες βέβαια τις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

5. Επιπρόσθετα ελήφθη υπόψη ότι ολόκληρο το Πληροφορικό Δελτίο απεστάλη σε όλους τους εργαζόμενους για την πλήρη γνώση και πλήρη ενημέρωσή τους, οι οποίοι μέχρι την συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν είχαν τοποθετηθεί σχετικά.

6. Η γνώμη του Δ.Σ., ιδιαίτερα για τους κ.κ. μετόχους, είναι η παρακάτω αναγραφόμενη:

α. Το προσφερόμενο τίμημα ανά μετοχή ανέρχεται στο ποσό των 1,85 ευρώ σε μετρητά και είναι το ίδιο με αυτό της ιδιαίτερα πρόσφατης αγοράς μετοχών του μετόχου κ. Α. Δοξιάδη, αλλά και βρίσκεται εντός του εκτιμώμενου εύρους αξίας της μετοχής σύμφωνα με την λεπτομερή έκθεση που ειδικά συνέταξε ο επιλεγείς χρηματοοικονομικός σύμβουλος - Εμπορική Τράπεζα.

β. Είναι ενδιαφέρουσα η νέα επιχειρηματική στρατηγική από ένα επιχειρηματικό Όμιλο με μεγάλες δυνατότητες, όπως αυτή αναλυτικά διατυπώνεται και παρουσιάζεται στο εγκεκριμένο Πληροφοριακό Δελτίο.

γ. Ο Σύμβουλός του Προτείνοντος - Προτείνουσας εταιρίας, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς συνυπέγραψε το συγκεκριμένο Πληροφοριακό Δελτίο και διαβεβαίωσε, ότι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Δελτίου είναι ακριβές.

δ. Η Προτείνουσα εταιρία δήλωσε ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών της εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ε. Η Προαιρετική Δημόσια Πρόταση και το Πληροφοριακό Δελτίο που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πλήρως δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

στ. Καθώς πρόκειται για Προαιρετική Δημόσια Πρόταση με τιμή αγοράς τοις μετρητοίς, απόλυτα δεσμευτική για τον Προτείνοντα, με δυνατότητα αποδοχής εκ μέρους των κ.κ. μετόχων μέχρι την 13.3.2007, οι κ.κ. μέτοχοι δεν στερούνται, με οιονδήποτε τρόπο, της δυνατότητάς των να αξιολογήσουν και οι ίδιοι την Προαιρετική αυτή Δημόσια Πρόταση.

Το Δ.Σ. ουδεμία δυνατότητα έχει να προβλέψει ούτε μπορεί να διατυπώσει άποψη για την πορεία της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής καθώς και την εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρίας και η παρούσα έκφραση αιτιολογημένης γνώμης δεν αποτελεί προτροπή ή αποτροπή προς τους κ.κ. Μετόχους για οιαδήποτε ενέργειά των.

Το Δ.Σ. επίσης δήλωσε δεσμευτικά ότι τήρησε την προβλεπόμενη στο άρθρο 10 § 3 υποχρέωση για δημοσιοποίηση - πληροφόρηση και ενημέρωση όλων των εργαζομένων, χωρίς οιαδήποτε βραδύτητα, σύμφωνα δε με το άρθρο 14 του Ν. 3461/2006 ”Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/Ε.Κ. σχετικά με τις Δημόσιες Προτάσεις” και επίσης το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να μη προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια που δεν εντάσσεται στη συνήθη πορεία των δραστηριοτήτων της εταιρίας για ολόκληρο το χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης ή την ανάκλησή της.

Στο πρακτικό του Δ.Σ. το οποίο συντάχθηκε αυθημερόν προσδιορίστηκε και ο αριθμός των μετοχών που κατέχουν τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τα Διευθυντικά της στελέχη που έχει ως εξής:

Ονοματεπώνυμο/Μετοχές/Ποσοστό %

Αγουρίδης Γεώργιος/850.759/2,21%

Δρυμιώτης Ανδρέας/31.500/0,08%

Βιντζηλαίου Λίζα-Ζαφείρω-Μαρίνα/543.230/1,41%

Λαφογιάννης Απόστολος/200/0,00%

Κισεμλής Δημήτριος/4.500/0,01%

Επίσης δηλώθηκε ότι ουδεμία συμφωνία υφίσταται μεταξύ του Δ.Σ. ή και των μελών του Δ.Σ. της Unisystems - ως υπό εξαγορά εταιρία και της Info-Quest.

Το Δ.Σ. επιπρόσθετα δήλωσε ότι δεν προέβη σε οιαδήποτε άλλη ενέργεια, σε σχέση με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση, ούτε πραγματοποίησε επαφές για την αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v