Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Νομική εξέλιξη για το τουρκικό Στοίχημα

Προς νέο διαγωνισμό βαδίζει η Τουρκία για το εκεί ”Στοίχημα”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Intralot, ενώ μέχρι τότε η εταιρία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του Στοιχήματος μέσω της θυγατρικής της. Πως σχολιάζουν HSBC και Proton.

ΙΝΛΟΤ: Νομική εξέλιξη για το τουρκικό Στοίχημα
Προς νέο διαγωνισμό βαδίζει η Τουρκία για το εκεί ”Στοίχημα”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Intralot, ενώ μέχρι τότε η εταιρία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του Στοιχήματος μέσω της θυγατρικής της.

Όπως ανακοίνωσε η Intralot, σύμφωνα με πληροφορίες, το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο το οποίο αίρει τα κωλύματα του προηγούμενου νομικού καθεστώτος σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Δημοσίου Τουρκικού Οργανισμού Spor Toto και εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του παιχνιδιού ”Iddaa” (Στοίχημα) και της σύμβασης της θυγατρικής εταιρείας Inteltek με τον Spor Toto.

Σύμφωνα με την αναοίνωση της ελληνικής εταιρίας, η σύμβαση του Στοιχήματος θα ισχύει ”έως τη συνέχιση της λειτουργίας του από ανάδοχο που θα επιλεγεί στο πλαίσιο μελλοντικού διαγωνισμού που θα προκηρύξει ο Spor Toto”.

Ο νόμος τελεί υπό την έγκριση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Πως σχολιάζουν οι αναλυτές

Αρνητική για την Intralot εξέλιξη χαρακτηρίζει η HSBC την ανακοίνωσή της εταιρίας περί νομοθετικής ρύθμισης στο τουρκικό κοινοβούλιο και περί νέου διαγωνισμού για το Στοίχημα. Αν και οι βραχυπρόθεσμες επιχειρήσεις της Inteltek θα μείνουν ανεπηρέαστες, το όλο γεγονός του διαγωνισμού που όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα ενός χρόνου θα αποτελέσει πισωγύρισμα για την Intralot.

Όπως ακόμη αναφέρει η HSBC, η δράση της Inteltek στην Τουρκία μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη και άρα είναι πιθανό να νικήσει και στο νέο διαγωνισμό. Η τρέχουσα αποτίμηση της Intralot για την HSBC αποτιμά το συμβόλαιο στην Τουρκία περίπου στα 6,2 ευρώ για κάθε μετοχή. Ετσι, καταλήγει η επίδραση μιας πιθανής μόνιμης απώλειας του τουρκικού συμβολαίου θα είναι σημαντικός αρνητικός καταλύτης για τον τίτλο.

Υποθέτοντας ότι ένας νέος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα χρόνο και ότι η ίδια η διαδικασία μπορεί και αυτή να διαρκέσει επί μακρόν (συμπεριλαμβανομένων και εφέσεων κλπ), η Proton αναφέρει πως η Intralot δεν θα χάσει τις επιχειρήσεις της στην γείτονα σε λιγότερο από 2- 2,5 χρόνια.

Και η Proton αναφέρει πως λόγω του ικανοποιητικού management είναι πιθανό η να κερδίσει ξανά και σε νέο διαγωνισμό. Ακόμα, όπως παρατηρεί η χρηματιστηριακή, η εξέλιξη αίρει την αβεβαιότητα που επηρέασε βραχυπρόθεσμα την τιμή της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v