Entersoft: Τριετές επενδυτικό πρόγραμμα 5 εκατ. ευρώ

Τριετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 5 εκατ. ευρώ, προωθεί η Entersoft με στόχο την αναβάθμιση υφιστάμενων λύσεων, την ανάπτυξη νέων εφαρμογών λογισμικού για επιχειρήσεις και την επέκταση στις διεθνείς αγορές. Παραμένει η επιδίωξη για μεταφορά στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Entersoft: Τριετές επενδυτικό πρόγραμμα 5 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη τριετία η Entersoft, όπως δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Κοτζαμανίδης. Οι νέες επενδύσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια της εισηγμένης, θα επικεντρωθούν σε τομείς μέσω των οποίων, όπως είπε ο ίδιος, η Entersoft θα εξασφαλίσει τεχνολογική πρωτοπορία, κι οι οιποίες θα συμβάλουν στην επέκταση στις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται και στην παραγωγή νέων προϊόντων για κάθετες αγορές.

Στόχος της διοίκησης είναι η συνέχιση της διεθνούς επέκτασης και -μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία- τον Σεπτέμβριο ιδρύεται η νέα θυγατρική Entersoft Middle East στο Ντουμπάι η οποία θα καλύπτει τις αγορές του Αραβικού Κόλπου. Σήμερα περί το 13% των εσόδων προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες κι η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε χθες σε μετριοπαθείς προβλέψεις για τους στόχους εσόδων από το εξωτερικό. Βάζει τον πήχη στο 20% για την επόμενη πενταετία, ποσοστό το οποίο θεωρεί ρεαλιστικό. Σήμερα δραστηριοποιείται, είτε μέσω θυγατρικών, είτε μέσω τοπικών συνεργατών σε εννέα αγορές του εξωτερικού.

Για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος η Entersoft έχει προχωρήσει τελευταία σε προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Μεταξύ των βασικών στόχων του επενδυτικού προγράμματος περιλαμβάνεται η μετάβαση όλων των εφαρμογών λογισμικού που αναπτύσσει ώστε να λειτουργούν εξ αποστάσεων (εγκαθίσταται στο λεγόμενο «σύννεφο» -cloud- και έχουν πρόσβαση σε αυτές οι πελάτες μέσω Διαδικτύου). Έτσι οι πελάτες που δεν θέλουν να επενδύσουν στην αγορά μιας άδειας για μια λύση λογισμικού της Entersoft θα μπορούν να την «ενοικιάζουν» μέσω υπηρεσίας που είναι γνωστή ως SaaS (Software as a Service). Αναπτύσσεται επίσης περιβάλλον προγραμματισμού ώστε άλλες εταιρείες λογισμικού να μπορούν να επενδύσουν σε δικές τους λύσεις με βάση τα συστήματα της Entersoft.

Στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των λύσεων της εταιρείας ώστε να υποστηρίζουν τα λειτουργικά συστήματα Android και Windows 8 (ήδη έχουν επιτυχημένη παρουσία στην αγορά οι λύσεις για το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple). Αναπτύσσεται, επίσης, σειρά νέων υπηρεσιών διαχείρισης πελατών (CRM), πελατολογίου, λύσεις για τη βιομηχανία (MRP), για τον τομέα των logistics και των μεταφορών, ενώ θα αξιοποιηθεί η παρουσία του ομίλου σε τομείς του δημοσίου (όπως η εκπαίδευση) για την ανάπτυξη συστήματος ERP για δημόσιους οργανισμούς. Ο κ. Κοτζαμανίδης ξεκαθάρισε πως η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για τη διεκδίκηση παραδοσιακών έργων στο δημόσιο, αλλά μόνο για λύσεις ERP προς κρατικούς οργανισμούς.

Στόχος της διοίκησης είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης στην ελληνική αγορά λογισμικού για επιχειρήσεις (ERP), όπως και η πρώτη θέση στις αντίστοιχες λύσεις για φορητές συσκευές. Ο κ. Κοτζαμανίδης επανέλαβε χθες πως στόχος της εταιρείας παραμένει η μεταφορά στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, χωρίς να υπάρχει βιασύνη αφού διαθέτει τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v