Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτωπο Λούλη - Ν. Κατσέλη κατά Αλλατίνη

Σε αγορές μετοχών της Κατσέλης επιδόθηκαν χθες Δευτέρα τόσο ο Ν. Κατσέλης όσο και η Μύλοι Λούλη σε τιμές υψηλότερες της δημόσιας προσφοράς της Αλλατίνη.

Μέτωπο Λούλη - Ν. Κατσέλη κατά Αλλατίνη
Σε αγορές μετοχών της Κατσέλης επιδόθηκαν χθες Δευτέρα τόσο ο Ν. Κατσέλης όσο και η Μύλοι Λούλη σε τιμές υψηλότερες της δημόσιας προσφοράς της Αλλατίνη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ν. Κατσέλης αύξησε στο 19,495% τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Κατσέλης, ύστερα από την απόκτηση μέσω του ΧΑ 33.000 μετοχών της εταιρίας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,157%, στις 20/2.

Κατά συνέπεια, ο κ. Κατσέλης κατέχει πλέον 4.094.064 μετοχές της εταιρίας. Η τιμή απόκτησης των παραπάνω μετοχών ήταν 3,72 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 122.760,00 ευρώ συνολικά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή έκλεισε στα 3,80 ευρώ, ενώ η προσφορά της Αλλατίνη έγινε στα 3,70 ευρώ.

Εξάλλου, στο 5,02% από 4,88% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας Μύλοι Λούλη στο μετοχικό κεφάλαιο της Κατσέλης, ύστερα από την αγορά μετοχών που πραγματοποίησε στις 20 Φεβρουαρίου.

---

Νωρίτερα, το euro2day.gr σε άρθρο με τίτλο ”Κατσέλης: Μάχη για το free float” μετέδωσε: ”Την κλιμάκωση της αντίδρασης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών κ. Ν. Κατσέλη και Αλλατίνη αναμένει η αγορά μετά και τη χθεσινή αντεπίθεση του πρώτου στη δημόσια πρόταση που υπέβαλε για την εταιρία του η Δημητριακά Βορείου Ελλάδος, συμφερόντων της Αλλατίνη.

Οι δύο πλευρές, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση η οποία έληξε με νικητή την πλευρά του Ν. Κατσέλη -η μετοχή έκλεισε στα 3,80 ευρώ, ενώ η προσφορά έγινε στα 3,70- είναι επί της ουσίας ισοϋψείς, καθώς τα ποσοστά που ελέγχουν κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα.

”Κλειδί” στις εξελίξεις θα αποτελέσει το free float και το ποια εκ των δύο πλευρών θα καταφέρει να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι αυτού, καθώς απώτερος στόχος είναι ο έλεγχος της διοίκησης της εταιρίας.

Μπορεί κύκλοι προσκείμενοι στην Αλλατίνη να σημείωναν χθες στο euro2day ότι στόχος είναι η διατήρηση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου το οποίο όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά το στηρίζουν, εν τούτοις η δεδηλωμένη πρόθεση της Αλλατίνη να αφαιρέσει εκτελεστικές αρμοδιότητες από τον κ. Νίκο Κατσέλη δείχνει επί της ουσίας και τις προθέσεις της, στις οποίες αντιδρά ο κ. Κατσέλης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Νίκος Κατσέλης, εκ των ιδρυτών της ομώνυμης εταιρίας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα. Μπορεί η πλευρά του κ. Ν. Κατσέλη να αποδίδει τη χθεσινή συμπεριφορά της μετοχής στα αντανακλαστικά της αγοράς, εν τούτοις καλά γνωρίζοντες τα πράγματα σημείωναν ότι αγοραστές κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, πέραν της Μύλοι Λούλη, ήταν φίλια χέρια στον επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα, φήμες που θέλουν τη Μύλοι Λούλη να ενεργεί σαν ”λευκός ιππότης” διαψεύδονται από την πλευρά Λούλη, ενώ φήμες για ανταγωνιστική προσφορά από την πλευρά του κ. Ν. Κατσέλη δεν επιβεβαιώνονται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v