Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Σύντομα η αποκατάσταση στις αποδοχές των ενστόλων

Σύντομα θα εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων, τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας στους εκπροσώπους τους. Θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Σταϊκούρας: Σύντομα η αποκατάσταση στις αποδοχές των ενστόλων
Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των ενστόλων, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, η Ομοσπονδία των Αστυνομικών όπως και οι άλλες ενώσεις απαίτησαν από τον κ. Σταϊκούρα και την κυβέρνηση σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του ο αντιναύαρχος ΣΠ. Περβανάς πρόεδρος του συντονιστικού των αποστράτων εμφανίστηκε διαλλακτικός αναφορικά την καταβολή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου αλλά επέμεινε σε άμεση μισθολογική αποκατάσταση των εν ενεργεία και αποστράτων ένστολων των ενόπλων δυνάμεων.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αναλάβει να εκπονήσει πλήρη οικονομική μελέτη των επιπτώσεων εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καταβολή των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 550 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος εφεξής υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου πραγματοποιούν από το πρωί καθιστική διαμαρτυρία απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v