Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Spider

Την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να μελετήσει μέτρα αποκατάστασης της σχέσης ιδίων κεφαλαίων - μετοχικού κεφαλαίου, την εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. και τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Spider.

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Spider
Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Spider, όπου παρέστησαν 15 μέτοχοι κάτοχοι συνολικά 18.471.234 κοινών ονομαστικών μετοχών εκπροσωπούντες ποσοστό 63,56% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Κατά την τακτική γενική συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα τα θέματα ημερήσιας διατάξεως 18.471.234 μετοχές επί συνόλου 29.060.950 μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ποσοστό 63,56% και ως εκ τούτου η εταιρία είχε την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα:

- Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ανέγνωσε και ανέπτυξε στους κκ μετόχους την έκθεση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου επί των ετησίων ατομικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσεως 1.1.2013 - 31.12.2013.

- Εγκρίθηκαν οι ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσεως από 1.1.2013 έως 31.12.2013, χωρίς να επέλθει καμία τροποποίηση.

- Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως επί των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και της διαχειριστικής χρήσεως από 1.1.2013 έως 31.12.2013. Προηγουμένως ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ανέγνωσε το πιστοποιητικό του Ορκωτού Ελεγκτή Γεωργίου Τσουκαλά, το περιεχόμενο του οποίου απευθύνεται στους κκ μετόχους.

- Εγκρίθηκε η καταβληθείσα αμοιβή στον Ορκωτό Ελεγκτή και εκλέχθηκαν ορκωτοί Ελεγκτές, για έλεγχο της χρήσεως 1.1.2014 έως 31.12.2014 και το φορολογικό έλεγχό της, τακτικός ο Γεώργιος Τσουκαλάς του Νικολάου, ΑΜ ΣΟΕΛ 27621 και αναπληρωματικός ο Θεμιστοκλής Πολύζος του Νικολάου, ΑΜ ΣΟΕΛ 35761, της ανώνυμης εταιρίας MAZARS ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ. Η αμοιβή τους προσδιορίζεται στα υπό των ισχυουσών διατάξεων νόμιμα όρια.

- Εγκρίθηκαν για τη χρήση 2013 οι δαπάνες ταξιδίων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και διαφόρων υπαλλήλων και συνεργατών της εταιρίας, στο εσωτερικό και εξωτερικό, δεδομένου ότι αποσκοπούσαν στην εξυπηρέτηση των σκοπών της. Εξάλλου, αποφασίστηκε και στους εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Πέτσιο, Νικόλαο Πέτσιο, Μιχαήλ Πέτσιο και Μιχαήλ Λώλη να καταβάλλεται αμοιβή δύο χιλιάδων (2.500) ευρώ μηνιαίως από 30.6.2014 και μέχρι την επόμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

- Αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου, που θα συγκροτούν ο Φωτόπουλος Ιωάννης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μιχαήλ Β. Λώλης και Μιχαήλ Κ. Πέτσιος, Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

- Εγκρίθηκε η αναπλήρωση του παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Σταμάτη Καββαδία από τον Ιωάννη Φωτόπουλο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό του μέλος.

- Αποφασίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να μελετήσει μέτρα προς αποκατάσταση της σχέσεως ιδίων κεφαλαίων - μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και να επιλέξει την εφικτή λύση (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λογιστική του μείωση, κλπ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v