Νέα διοίκηση στον Ερυθρό Σταυρό

Επανέρχεται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο υπό τον πρέσβυ Διον. Κοδέλλα, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου, ύστερα από την έφεση του τ. Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Νέα διοίκηση στον Ερυθρό Σταυρό

Η απόφαση κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Ερυθρό Σταυρό και αύριο αναμένεται η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε σώμα, όπως μεταδίδει το iatronet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ., θα ακολουθήσει και αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καθώς αυτοδίκαια ο πρόεδρος του ΕΕΣ αναλαμβάνει και πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Με τη νεώτερη απόφαση του Ειρηνοδικείου, το δ.σ. που επανέρχεται (από τον περασμένο Ιανουάριο) παραμένει το ίδιο, με την εξαίρεση του μαθηματικού Κων. Μπούρα και συγκεκριμένα αποτελείται από τους: πρέσβυ Διονύσιο Κοδέλλα, τ. Διευθυντή του δικτύου της Alpha Bank κ. Ιω. Γαλανόπουλο, δρ. Αντ. Αυγερινό, τις κυρίες Σοφία Στάικου, Ευαγγελία Βελέντζα – Ζουρούδη, Δέσποινα Λασκαρίδου, Αφροδίτη Μπλέτα, Ελένη Καρρέρ – Πλέσσα, Ειρήνη Ταρλαντζή, Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και Μαρία Χατζηνάσιου και τους κ.κ. Ι. Κίνια, Δ. Νίκα, Φώτ. Καϊμενάκη, Εμ. Κωττάκη, Ανδρ. Ποταμιάνο, Αχιλ. Κωνσταντινόπουλο, Αθ. Μαρτίνο, Θεόδ. Βάρδα, Γ. Ηλιάδη, Ιω. Θεοδωρόπουλο, Μιχ. Καμπάνη και αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ. Κων. Σκαλτσά, Παν. Σκαλτσά, Κων. Αλατόπουλο, Γ. Χλαμπουτάκη και Στ. Γεωργούλη.

Το Ερρίκος Ντυνάν

Στο μεταξύ με νεώτερη διάταξη που ψηφίσθηκε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δίνεται και πάλι ασφαλιστική ενημερότητα στο Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή του. Η διάταξη αναφέρει πως χορηγείται «στο κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι 30.9.2014 χωρίς παρακράτηση, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων».

Οι εργαζόμενοι

Η έλλειψη μέχρι στιγμής ασφαλιστικής ενημερότητας, προκάλεσε καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων, παρότι είχαν ξεκινήσει και πάλι οι πληρωμές τους, μετά τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και την ανάληψη της διαχείρισης από το «Υγεία».

Η καθυστέρηση πληρωμής για τον προηγούμενο μήνα αναμένεται να κρατήσει λίγες ημέρες ακόμη, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να θέτουν θέμα επιχειρησιακής σύμβασης, καθώς η τελευταία έχει λήξει από καιρό. Όμως για την επίτευξη νέας σύμβασης χρειάζεται συντονισμός και συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. και της διαχειριστικής ομάδας εξυγίανσης του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν και τα δεδουλευμένα από πέρυσι, θέμα το οποίο θα αντιμετωπισθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.

Καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν σαφείς απαντήσεις στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καλούν το Δ.Σ. του Ιδρύματος, τη διαχειριστική ομάδα και τους εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς για άμεση λύση των προβλημάτων τους. Ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και διεκδικούν άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και αναδρομικών, υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των υπαρχόντων εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v