Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την NBGI

Επισπεύσθηκε η διαδικασία για την πώληση της NBGI Private Equity. Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές. Πέντε οι μνηστήρες, με περιορισμένο discount οι μη δεσμευτικές προσφορές.

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την NBGI

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της NBGI καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά η απορρόφηση της Εθνικής Κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της NBGI Private Equity Funds επισπεύσθηκε κατά μια εβδομάδα καθώς αρχικώς είχε ορισθεί ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβαλλόταν ως τις 8 Ιουλίου.

Όπως έχει γράψει το Euro2day, μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν πέντε ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων ένας (Kohler Capital) ενδιαφέρεται για το σύνολο των δραστηριοτήτων του fund και οι υπόλοιποι για επιμέρους δραστηριότητες.

Η επίσπευση της διαδικασίας σχετίζεται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς με την αποχώρηση του κ. Π. Χριστοδούλου από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής. Ο κ. Χριστοδούλου «τρέχει» τη διαδικασία πώλησης της NBGI η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου.

Ταυτόχρονα η Εθνική ξεκίνησε τις διαδικασίες απορρόφησης της Εθνικής Κεφαλαίου όπως είχε αποφασισθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών πριν περίπου από ένα μήνα. Η απορρόφηση της Εθνικής Κεφαλαίου, που αποτελεί 100% θυγατρική της τράπεζας, θα φέρει οικονομίες κλίμακος ενώ δεν προσθέτει τίποτε στους κεφαλαιακούς δείκτες του ομίλου.

Η απορρόφησή της αποφασίστηκε με βάση τα κριτήρια αποδοτικότητας των απασχολούμενων κεφαλαίων της καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν μειωθεί σημαντικά οι εργασίες της. Το προσωπικό της θα μεταφερθεί στην τράπεζα ενώ δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις εργασίας που δεν θα κριθούν αναγκαίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής ο κ. Αλ Τουρκολιάς επισήμανε ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου θα κρίνεται από το κατά πόσο συμβάλλει και συνεισφέρει στο Ενεργητικό. «Αποτελεί το κριτήριο του τρόπου που βλέπουν σήμερα την τράπεζα και αξιολογούν οι επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v