Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Τι δήλωσαν Μπαλάουι-Βγενόπουλος (upd)

Η Marfin Popular Bank θα προτείνει την διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2006. Επίσηης, το διοικητικό Συµβούλιο, κατόπιν µελέτης fairness opinion από τον οίκο Deutsche Bank, αποφάσισε να εισηγηθεί στους µετόχους της Τράπεζας την απόρριψη της δηµόσιας πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς.

MPB: Τι δήλωσαν Μπαλάουι-Βγενόπουλος (upd)
*Διαβάστε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Marfin Popular Bank για το 2006 στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Η Marfin Popular Bank θα προτείνει την διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού της συμβουλίου την Τρίτη.

”To διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην γενική συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο 300% σε σχέση με το 2005”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυπριακής τράπεζας.

Απορρίπτεται η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Ακόµη, το διοικητικό Συµβούλιο, κατόπιν µελέτης fairness opinion από τον οίκο Deutsche Bank, αποφάσισε να εισηγηθεί στους µετόχους της Τράπεζας την απόρριψη της δηµόσιας πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης, το διοικητικό Συµβούλιο της MPB ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση τις ελεγµένες οικονοµικές καταστάσεις του Οµίλου και της εταιρείας για το έτος που έληξε και οι οποίες δεν είχαν καμµιά διαφορά από τα προκαταρτικά στοιχεία που έχουν ήδη δηµοσιευθεί.

Συντηρητικές οι προβλέψεις 2007-9

Το διοικητικό Συµβούλιο εξέτασε τους διοικητικούς λογαριασµούς του Ιανουαρίου 2007 όπου οι χορηγήσεις κατέγραψαν άνοδο κατά 4,9% σε σχέση µε τις 31/12/06 και οι καταθέσεις κατέγραψαν άνοδο 2,8% για την ίδια περίοδο.

Τόσο η εντυπωσιακή άνοδος καταθέσεων και χορηγήσεων τον Ιανουάριο όσο και τα λοιπά οικονοµικά αποτελέσµατα του οµίλου για την ίδια περίοδο οδηγούν το διοικητικό Συµβούλιο στο συµπέρασµα ότι οι προβλέψεις (guidance) που έχει δώσει µέχρι στιγµής η διοίκηση της Τράπεζας στα πλαίσια του επιχειρηµατικού σχεδίου 2007-2009, έχουν υπάρξει ιδιαίτερα συντηρητικές.

Τι δήλωσαν Μπαλάουι-Βγενόπουλος στη συνέντευξη Τύπου

Όπως αναφέρει το κυπριακό site Stockwatch, η διοίκηση του ομίλου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε αργά το απόγευμα, ανέφερε ότι προτίθεται να προβεί σε εξαγορές και άλλων ξενοδοχείων, πέραν του Χίλτον, και να κάνει επενδύσεις στον τομέα της υγείας. Μίλησε επίσης για τις προοπτικές που διανοίγονται για την Κύπρο από την εισροή ξένων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ομίλου Σαούντ Μπαλάουι, αφού εκθείασε την παρούσα διοίκηση του Ομίλου Λαϊκης και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, τόνισε ότι επέλεξαν την Κύπρο ως νέα έδρα του Ομίλου, λόγω του ηγετικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και επειδή υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο νησί.

Ο κ. Βγενόπουλος πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο για την επιλογή της Κύπρου έπαιξαν ο μεγαλόμετοχος της MPB Πλάτωνας Λανίτης καθώς και ο σωστός τρόπος που ασκεί τον εποπτικό του ρόλο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πόσο αποτιμά τη MPB σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της, ο κ. Μπαλάουι είπε ότι στην Κύπρο ήρθαν για να κτίσουν επιχείρηση και όχι για να πωλήσουν την τράπεζα.

”Μετά το Χίλτον, στόχος μας παραμένει η εξαγορά και άλλων ξενοδοχείων, καθώς και οι εξαγορές στον τομέα την υγείας, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είναι προνόμιο για εμάς να είμαστε κομμάτι αυτού του Ομίλου”, τόνισε ο κ. Μπαλάουι.

Ο κ. Βγενόπουλος δεν παρέλειψε να δώσει απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν κυπριακές οι τράπεζες της χώρας. ”Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η μιζέρια που επικρατεί στην Κύπρο. Τα ξένα κεφάλαια που έρχονται στη χώρα, δημιουργούν καλύτερες προοπτικές για την οικονομία και επιπλέον ανοίγονται και νέες θέσεις εργασίας. Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πρέπει επιτέλους κάποιοι να το αντιληφθούν”, κατέληξε, σύμφωνα με το Stockwatch.

Επαφές Μπαλάουι στη Λευκωσία

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της ΜPB, S. Ba’alawy, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στην Κύπρο με το σύνθημα για μακροχρόνιου χαρακτήρα επενδύσεις στη Μεγαλόνησο, μεταδίδει το site stockwatch.

Στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, η οποία ήταν και η τελευταία της ημέρας, αφού προηγήθηκαν αυτές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο κ. S. Ba’alawy είπε ότι τους ενδιαφέρει έντονα η κυπριακή αγορά.

Θα προχωρήσουμε σε μακροχρόνιες επενδύσεις και αυτή τη στιγμή ερευνούμε την κυπριακή αγορά για να καθορίσουμε τους στόχους μας”, υπογράμμισε χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει σε ποιους τομείς.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος αφού χαρακτήρισε φιλοφρονητικού χαρακτήρα τη σημερινή συνάντηση, τόνισε ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα εξαγοράς από πλευράς MPB ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που ανήκουν στην Εκκλησία.

*Διαβάστε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Marfin Popular Bank για το 2006 στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v