Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: ”Έκλεισε” η συμφωνία για το Hilton Λευκωσίας

H Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ολοκλήρωσε μία σημαντική συμφωνία επενδυτικής τραπεζικής με τις ”Louis Plc” και ”Clin Company Ltd” για την εξαγορά του 64,28% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”The Cyprus Tourism Development Public Company Ltd”, που είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus στη Λευκωσία.

MPB: ”Έκλεισε” η συμφωνία για το Hilton Λευκωσίας
H Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ολοκλήρωσε μία σημαντική συμφωνία επενδυτικής τραπεζικής με τις ”Louis Plc” και ”Clin Company Ltd” για την εξαγορά του 64,28% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”The Cyprus Tourism Development Public Company Ltd”, που είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus στη Λευκωσία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι τελικοί αγοραστές θα είναι μεταξύ των εταιριών του ομίλου της Marfin Popular Bank ή εταιριών των βασικών μετόχων της, ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί τελική καθώς σε διάστημα 20 εργάσιμων ημερών πρέπει να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι νομικοί, φορολογικοί κ.ά. έλεγχοι καθώς και οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

O όμιλος Louis θα διατηρήσει ποσοστό 20% της εταιρίας, καθώς η συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας των δύο ομίλων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το Hilton Cyprus είναι πολυτελές ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων και βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της κυπριακής πρωτεύουσας.

Το κτίριο του ξενοδοχείου είναι έξι ορόφων, διαθέτει 298 δωμάτια, conference centre, business centre και ball rooms.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ομίλου Louis Plc αναφέρει τα εξής:

”Η Louis Plc ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με την εταιρεία Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος του Ομίλου Marfin Popular Bank για την πώληση 1.709.889 μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 57% του μετοχικού κεφαλαίου της Κυπριακής Δημόσιας Εταιρείας Τουριστικής Αναπτύξεως Λτδ (”ΚΕΤΑ”) ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Cyprus στην Λευκωσία για το ποσό των ΛΚ 30 εκ. (Ευρώ 51,9 εκ.) ή ΛΚ 17,61 (Ευρώ 30,47) ανά μετοχή, σε μετρητά.

Επισημαίνεται ότι η Louis plc θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 20% και θα αντιπροσωπεύεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΤΑ. Επίσης ο κύριος μέτοχος της Louis plc, Clin Company Ltd, πωλεί επιπλέον 218.798 μετοχές ή 7,3%.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση διεξαγωγής ”due diligence” από τον αγοραστή, καθώς επίσης και την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των μετόχων (”Shareholders’ Agreement”) σε διάστημα 20 εργάσιμων ημερών. Η συμφωνία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας των δύο Ομίλων στον τουριστικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v