Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Στο 1 δισ. η αξία του σχήματος με Endesa

Ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι το ενιαίο κοινοπρακτικό σχήμα που θα συγκροτηθεί από τους ομίλους Μυτιληναίου και της ισπανικής Endesa. Η ελληνική πλευρά θα εισφέρει το σύνολο των ενεργειακών δραστηριοτήτων αφήνοντας τη διοίκηση στους Ισπανούς.

ΜΥΤΙΛ: Στο 1 δισ. η αξία του σχήματος με Endesa
Ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι το ενιαίο κοινοπρακτικό σχήμα που θα συγκροτηθεί–εάν όλα πάνε καλά μέχρι την τελική υπογραφή- από τους ομίλους Μυτιληναίου και της ισπανικής Endesa.

Η ελληνική πλευρά θα εισφέρει το σύνολο των ενεργειακών δραστηριοτήτων του (υδροηλεκτρικά, αιολικά φωτοβολταϊκά και όσων αδειών βρίσκονται υπό την αδειοδότηση της Δέλτα Project) προσδοκώντας να αποκτήσει το 50% του νέου σχήματος, με την ισπανική συμμετοχή -που σημειωτέον εντάσσεται πλέον στον γερμανικό ενεργειακό κολοσσό του ΕΟΝ- να έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά στη διοίκηση και διαχείριση του όλου προγράμματος.

Η διοίκηση της Μυτιληναίος επιδιώκει, όπως είναι εύλογο, να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα άμεσα προκειμένου το νέο σχήμα να ”κατέβει” στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ, αλλά και ασχέτως αποτελέσματος να προχωρήσει στην κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας.

Στην περίπτωση που ο Μυτιληναίος κερδίσει τον διαγωνισμό η κατασκευή της μονάδας παραγωγής θα τύχει των προβλεπόμενων πλεονεκτημάτων που θα δοθούν μέσω των σχετικών επιδοτήσεων.

Στο όλο εγχείρημα η εισηγμένη φαίνεται πως θα έχει τη χρηματοδοτική (και συμβουλευτική) υποστήριξη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και του γερμανικού Group HypoVereinsBank (του ομίλου Unicredit Bank).

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v