Εσοδα 1,1 δισ. από έργα αναμένει φέτος η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει φέτος ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τον τομέα κατασκευών, όπως υποστήριξε σήμερα η διοίκηση, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης. Στα τέσσερα δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Εσοδα 1,1 δισ. από έργα αναμένει φέτος η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ θα αυξηθούν φέτος τα έσοδα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τον τομέα κατασκευών και θα διαμορφωθούν κοντά στο 1,1 δισ. ευρώ από 900 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη του ομίλου από τον κατασκευαστικό κλάδο θα κινηθούν κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριξε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση ο αντιπρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Δημήτρης Κούτρας (φωτό). 

Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα, περίπου 450 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου στον κατασκευαστικό τομέα και άλλα 650 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα εξαιτίας της επανεκκίνησης των οδικών αξόνων. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων διαμορφώνεται σήμερα σε 4 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και οι συμβάσεις που βρίσκονται προς υπογραφή, το ανεκτέλεστο σκαρφαλώνει τα 4,71 δισ. ευρώ, με τις διεθνείς συμβάσεις να αποτελούν το 55%. 

Ο κ. Κούτρας υποστήριξε πως είναι δύσκολο να ανανεωθεί το ανεκτέλεστο του ομίλου από την Ελλάδα εκτός και αν υπάρξει μεγάλος αριθμός νέων έργων με συμβάσεις παραχώρησης ή ανατραπεί η πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Κατά τον αντιπρόεδρο ΕΛΛΑΚΤΩΡ χρειαζόμαστε μια "αναπτυξιακή λιτότητα". Ο ίδιος είπε πως ο όμιλος θα ασχοληθεί πιο ενεργά με τη συντήρηση και διαχείριση κτιρίων και εγκαταστάσεων. 

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δε διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v