Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ:Τι λέει για επίσκεψη Γεωργάνα σε Dubai Group

O πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Ι. Γεωργάνας δεν ταξίδευσε μαζί με την επιχειρηματική αποστολή στα ΗΑΕ, αλλά συμμετείχε στις επιχειρηματικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού ενώ η συνάντησή του με την Dubai Financial δεν πραγματοποιήθηκε μερίμνη του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ:Τι λέει για επίσκεψη Γεωργάνα σε Dubai Group
O πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Ι. Γεωργάνας δεν ταξίδευσε μαζί με την επιχειρηματική αποστολή στα ΗΑΕ, αλλά συμμετείχε στις επιχειρηματικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού ενώ η συνάντησή του με την Dubai Financial δεν πραγματοποιήθηκε μερίμνη του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με ανακοίνωση της Dubai Financial για συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Γεωργάνας στο Ντουμπάι και ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή κατά την εκεί ελληνική επίσκεψη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Κουμουτσάκος, ανέφερε:

”Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ δεν μετέβη, δεν ταξίδευσε, μαζί με την επιχειρηματική αποστολή στα ΗΑΕ. Συμμετείχε στις επιχειρηματικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού και, κυρίως, στα επιχειρηματικά fora στο Αμπου Νταμπι και στο Ντουμπάι.

Επίσης, η διοργάνωση της συγκεκριμένης συνάντησης του κ. Γεωργάνα με τη Dubai Financial δεν πραγματοποιήθηκε μερίμνη του Υπουργείου Εξωτερικών. Απ’ ό,τι πληροφορούμεθα, πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Όσον αφορά στην ουσία του θέματος, δηλαδή στο αντικείμενο των συνομιλιών του κ. Γεωργάνα, το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε εμπλέκεται, ούτε λαμβάνει θέση σε θέματα όπως αυτό, που αφορά σε επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών.

Οι προσπάθειές μας στο πλαίσιο της δυναμικής οικονομικής διπλωματίας, εστιάζονται αποκλειστικά στην προαγωγή των επιχειρηματικών επαφών, στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v