ALTEC: Η Deloitte και οι συζητήσεις με τράπεζες

Η διοίκηση της εταιρίας προέβλεψε πως οι πωλήσεις της Altec θα κυμανθούν στα 25 εκατ. και τα EBITDA στα 2,5 εκατ. Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των μεγάλων έργων κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 10 εκατ.

ALTEC: Η Deloitte και οι συζητήσεις με τράπεζες

Στη νέα, αναθεωρημένη έκθεση της Deloitte για τις προοπτικές βιωσιμότητας της ALTEC αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Θανάσης Αθανασούλης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ο κ. Αθανασούλης θεώρησε πολύ σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι πέρυσι η ALTEC έκλεισε τη χρονιά με θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) και στις δύο δραστηριότητές της (τυποποιημένο λογισμικό, μεγάλα έργα).

«Η ALTEC Software διατήρησε το μέγεθός της σε μια μειούμενη αγορά, ενώ η ALTEC Integration κατάφερε μέσα στα έργα που ανατέθηκαν το 2013 να καταταχθεί μεταξύ των πρώτων» σημείωσε.

«Βιώσιμη η εταιρεία»

Το 2013 έκλεισε με πωλήσεις 20,6 εκατ. και EBITDA +1,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι φετινές προβλέψεις αναφέρονται σε αντίστοιχες επιδόσεις της τάξεως των 25 και των +2,5 εκατ. ευρώ.

Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των μεγάλων έργων κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 10 εκατ. ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ -σύμφωνα με τη διοίκηση- υπάρχουν σοβαρές προσδοκίες για μια σειρά διεκδικούμενων έργων.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης αναφέρθηκε στη θετική νέα έκθεση του οίκου Deloitte για την εταιρεία και θεώρησε ως άθλο το γεγονός ότι η εταιρεία κατά τα τελευταία χρόνια -και παρά τη βαθειά ύφεση, αλλά και την οικονομική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει- να επιτυγχάνει θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα, να αυξάνει μερίδια αγοράς, να μειώνει κόστος και να περιορίζει τις οφειλές της προς την αγορά.

«Πέρα από τη θετική πορεία της εταιρείας, άλλο θετικό στοιχείο είναι και η τακτοποίηση των ζητημάτων στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο της χώρας. Η εταιρεία έχει αρχίσει να συζητάει με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και έχουν καταλήξει πως σύντομα θα πρέπει να φτάσουμε σε μια απόφαση.

Η διοίκηση προτείνει: α) τον εξορθολογισμό του δανεισμού της σε όρια που μπορούν να συντηρηθούν και να δώσουν προοπτικές ανάπτυξης στην εταιρεία β) την αντιμετώπιση του προβλήματος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης γ) την υλοποίηση νέων επενδύσεων προκειμένου η εταιρεία να ωφεληθεί από την επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας δ) την αλλαγή στη δομή του Ομίλου με ενδεχόμενη συγκέντρωση του αντικειμένου σε μικρότερο αριθμό εταιρειών (πτώση κόστους, συνέργειες).

"Τα χρόνια που πέρασαν, τόσο εμείς όσο και άλλες εταιρείες του κλάδου δεν είχαν τα λεφτά για επενδύσεις. Σήμερα όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας που πιστεύουμε πως θα έρθει, συντομότερα ή αργότερα. Όλα δείχνουν πως θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά μικρομεσαίων επιχειρήσεων από νέους επιχειρηματίες και οι εταιρείες αυτές θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για πληροφορική σε σχέση με το παρελθόν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασούλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, ο πρόεδρος της ALTEC τόνισε πως στα αιτήματα της διοίκησης δεν εντάσσεται το αίτημα για κούρεμα ενός μέρους του δανεισμού, ενώ αντίθετα περιλαμβάνεται νέα μετοχοποίηση χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v