Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΥΚ: Ευάλωτη η Τρ. Κύπρου, αιχμές κατά Σάλλα

Με νέα εγκύκλιο προς τα μέλη της, η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) τοποθετείται και πάλι στα θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων των τραπεζών, καλώντας τους τραπεζοϋπαλλήλους να ενωθούν για υπεράσπιση των κεκτημένων τους, μεταδίδει το StockWatch.

ΕΤΥΚ: Ευάλωτη η Τρ. Κύπρου, αιχμές κατά Σάλλα
Με νέα εγκύκλιο προς τα μέλη της, η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) τοποθετείται και πάλι στα θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων των τραπεζών, καλώντας τους τραπεζοϋπαλλήλους να ενωθούν για υπεράσπιση των κεκτημένων τους, μεταδίδει το StockWatch.

Η συντεχνία αφού εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία της για πιθανές εξαγορές τραπεζών, σημειώνει ότι η μετοχική δομή της Τράπεζας Κύπρου την καθιστά ευάλωτη για εξαγορές και γι’ αυτό θεωρεί αναγκαία την ενίσχυσης της ή τη δημιουργία άλλων μηχανισμών και δραστηριοτήτων, ώστε να καταστεί αποτρεπτική η εξαγορά της.

”Η Οργάνωσή µας παρακολουθεί στενά τις πιο πάνω εξελίξεις µε στόχο την κατοχύρωση, πάνω απ’ όλα των συναδέλφων µελών της και φυσικά παίρνει όλα τα εις τη διάθεση της µέτρα για να το πετύχει. Είµαστε σίγουροι ότι οι µελλοντικές εξελίξεις θα δικαιώσουν τη στρατηγική της Οργάνωσης µας και θα επιβεβαιώσουν τη διορατικότητα της ηγεσίας µας”, τονίζει.

--- Συνένωση Πειραιώς-MPB

Σχολιάζοντας το θέμα συνένωσης των τραπεζών Πειραιώς και Μαρφίν Λαϊκής, αφήνει κάποιες σκιές κατά του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος αρνήθηκε να δεσμευθεί γραπτώς ότι θα διατηρηθούν τα κεκτημένα των τραπεζοϋπαλλήλων.

”Μας είπε απλά ότι θα πρέπει να μας ικανοποιήσει η προφορική του δέσμευση. Η διοίκηση της MPB πάντως έχει δώσει γραπτώς τη δέσμευση της”, σημειώνει.

Παράλληλα η ΕΤΥΚ προσθέτει ότι τόσο ο κ. Σάλλας όσο και ο κ. Βγενόπουλος είναι πάνω απ’ όλα επιχειρηματίες και δεν είναι δύσκολο να βρουν την κοινή συνισταμένη του κοινού συμφέροντος και το σκηνικό να αλλάξει άµεσα. ”Εµείς τα αναμένουμε όλα”, προσθέτει, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, η συντεχνία επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά τις προσπάθειες που κάνουν κάποιοι εργοδοτικοί κύκλοι να αποδυναμώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

--- Επίσκεψη Μπαλάουι στην Κύπρο

Την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται στην Κύπρο για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Σαούντ Μπαλάουι, μετέδωσε το Stockwatch.

Ο κ. Μπαλάουι θα προεδρεύσει της συνεδρίας του ΔΣ της τράπεζας, όπου θα εξεταστεί η πιθανή καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους του Ομίλου. Σε πρόσφατες του δηλώσεις ο CEO της MPB Ανδρέας Βγενόπουλος, είχε σημειώσει ότι θα είναι γενναιόδωρη η μερισματική πολιτική του Ομίλου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Μπαλαουί θα απαντήσουν σε ερωτήματα των κυπριακών ΜΜΕ στο πλαίσιο διάσκεψη τύπου. Χθες να σημειωθεί ότι το Dubai Financial, μεγαλομέτοχος της ΜΡΒ με 17%, επανέλαβε την στήριξη του στα επιχειρηματικά πλάνα της διοίκησης της τράπεζαας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά προς τους χειρισμούς του κ. Βγενόπουλου.

Η διάσκεψη θα ξεκινήσει στις 6μμ το απόγευμα της Τρίτης και θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στη Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v