ΓΕΚ Τέρνα: Αισιοδοξία Περιστέρη για το 2014

Ο όμιλος έθεσε σε λειτουργία τρία νέα αιολικά πάρκα, ενώ υπέγραψε σημαντικά προσύμφωνα συνεργασίας. Προχωρούν και τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες.

ΓΕΚ Τέρνα: Αισιοδοξία Περιστέρη για το 2014

Θετικό θα είναι το 2014 για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου Γ. Περιστέρης κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση. Οι πρωτοβουλίες του προηγούμενου χρόνου και οι συνέργειες από τους διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης αποδίδουν, τόνισε, υπογραμμίζοντας πάντως τις δυσκολίες στην οικονομία κυρίως εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία τρία νέα αιολικά πάρκα ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται αιολικά ισχύος 140 MW. O επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επισήμανε και τη σημασία της υπογραφής προσυμφώνων συνεργασίας σε επενδυτικές δραστηριότητες με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA, όπως και με την κινεζική Sinohydro.

Ο Γ. Περιστέρης είπε πως όλα δείχνουν ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην κατασκευή της μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα, έργο ύψους 1,39 δισ. ευρώ, το οποίο έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ. Όσο για τους οδικούς άξονες, σημείωσε πως οι εργασίες προχωρούν με τον όμιλο να έχει αναλάβει το σύνολο του κατασκευαστικού αντικειμένου από τους Ισπανούς συνεταίρους του στην Ιονία Οδό και στον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης, ενώ το θέμα του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών σε διοικητικά στελέχη θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v