Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαμάζ: 2-3 παίκτες θα μείνουν στα εγχώρια telecoms

Συγκέντρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στη χώρας διέβλεψε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, ο οποίος εκτίμησε ότι θα λείψει πλέον η ανάγκη για αυστηρή ρύθμιση έναντι του Οργανισμού. Έμφαση σε νέα δίκτυα και νέες πηγές εσόδων από τον ΟΤΕ για το 2014.

  • Tης Μάρως Τσαντήλα
Τσαμάζ: 2-3 παίκτες θα μείνουν στα εγχώρια telecoms

Την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών οδηγείται νομοτελειακά σε συγκέντρωση και θα παραμείνουν σε αυτή 2 – 3 εταιρείες διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, απευθυνόμενος στους μετόχους του Οργανισμού στο πλαίσιο της 62ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου

Η αγορά χρειάζεται λίγους παίκτες ισχυρούς, που να μπορούν να κάνουν επενδύσεις σημείωσε ο κ. Τσαμάζ. Ο ίδιος όμως έσπευσε να τονίσει ότι οι αλλαγές, τις οποίες, σημείωσε, έχει ανάγκη η αγορά, θα πρέπει να οδηγήσουν και σε αλλαγή του ρυθμιστικού καθεστώτος καθώς δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες προκειμένου ο ΟΤΕ να υφίσταται μία σκληρή ρύθμιση.

Πάντως ο κ. Τσαμάζ ζήτησε την βοήθεια των ευρωπαίων ρυθμιστών σε ότι αγορά το χειρισμό των "over the top players" καθώς, όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν πχ η Google και το Facebook να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται δωρεάν τις υποδομές χωρίς να επενδύουν τίποτε σε αυτές.

«H δυνατότητα του ΟΤΕ να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες, να θεραπεύει τις αδυναμίες του, να αντιμετωπίζει την κρίση σαν ευκαιρία ανάπτυξης, να σχεδιάζει και να εφαρμόζει μια ξεκάθαρη στρατηγική προς όφελος του πελάτη, θέτει νέα στάνταρντ για το σύνολο της αγοράς»,ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ. 

Έμφαση στην ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων το 2014

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά παρά τις αντιξοότητες, καθώς εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας. Όπως σημείωσε στόχος του ΟΤΕ είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης στις παραδοσιακές υπηρεσίες ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων. Προχωράμε γοργά τη στρατηγική του μετασχηματισμού της εταιρείας, αξιοποιούμε τη συμμετοχή μας στον Όμιλο Deutsche Telekom και αναμένουμε ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων του ΟΤΕ θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το 2014 τόνισε ο κ. Τσαμάζ.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των νέων δικτύων, όπου πρόκειται στη τριετία να επενδυθούν 1,2 δισ. ευρώ. Στους στόχους είναι η κάλυψη του VDSL, το οποίο σήμερα καλύπτει 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, να φτάσει στο 30% του πληθυσμού της χώρας. Σε ότι αφορά το δίκτυο 4G στόχος είναι η κάλυψη που σήμερα βρίσκεται στο 60% του πληθυσμού της χώρας να φτάσει στο 70%.

Χρονιά αξιοσημείωτης προόδου το 2013

Το 2013 ήταν μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου για τον ΟΤΕ, ο οποίος υλοποίησε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο μετασχηματισμό σε μια σύγχρονη εταιρεία, παρότι αυτό έγινε σε ένα δυσμενές ρυθμιστικό περιβάλλον. Ο Όμιλος επέδειξε ανθεκτικότητα σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην επιτυχημένη πορεία της υπηρεσίας OTE TV η οποία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχε περισσότερους από 250.000 συνδρομητές. Επίσης αναφέρθηκε στις επιδόσεις που επιτεύχθηκαν το 2013 ανάπτυξη του δικτύου 4G στην κινητή τηλεφωνία που καλύπτει πάνω από το 60% του πληθυσμού, αλλά και στην ανάπτυξη του δικτύου VDSL.

Οι αποφάσεις της ΓΣ

Η σημερινή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε:

• Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2013, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.
• Τις αποζημιώσεις, αμοιβές και έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του για τη χρήση 2013 και έγινε καθορισμός αυτών για τη χρήση 2014.
• Την εκλογή της "ΠΡΑΪΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, της διαχειριστικής χρήσης 2014.
• Τη συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, κατά την έννοια της παρ. 5 του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920, κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους και δόθηκε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v