Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Μελετά παραγωγή ενέργειας με λυματολάσπη

Την επέκταση της δραστηριότητάς της στην παραγωγή ενέργειας, με την αξιοποίηση της λυματολάσπης, μελετά η ΕΥΑΘ. Ανακοίνωσε ότι εντός τους 2007 ολοκληρώνεται επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων χωνευτών λάσπης και την εγκατάσταση δύο μηχανών συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας.

ΕΥΑΘ: Μελετά παραγωγή ενέργειας με λυματολάσπη
Την επέκταση της δραστηριότητάς της στην παραγωγή ενέργειας, με την αξιοποίηση της λυματολάσπης, μελετά η ΕΥΑΘ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο τομέας της ενέργειας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ΕΥΑΘ, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Σκόδρας ανακοινώνοντας πως ”στον σχετικό διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρύξει η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ θα δώσει δυναμικό παρών, καταθέτοντας ανταγωνιστική προσφορά”.

Ανακοίνωσε ότι εντός τους 2007 ολοκληρώνεται επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων χωνευτών λάσπης και την εγκατάσταση δύο μηχανών συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, ”κινήσεις” που δίνουν τη δυνατότητα στην ΕΥΑΘ να προχωρήσει στην παραγωγή ενέργειας.

Υπενθύμισε ότι από το 2005 η ΕΥΑΘ κατέχει άδεια παραγωγής ενέργειας και ότι από τότε είχε σταλεί επιστολή προς τη ΔΕΗ για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v