Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSW: Να εφαρμοστεί άμεσα το smart ticket στην ακτοπλοΐα

Ο CEO της HSW ζήτησε από το υπουργείο ναυτιλίας να εφαρμόσει σε όλη την ακτοπλοΐα το smart ticket. Σημείωσε ταυτόχρονα πως την τελευταία 4ετία η μείωση επιβατών στην ελληνική ακτοπλοΐα έφθασε συνολικά το 37%.

  • Του Παύλου Υψηλάντη
HSW: Να εφαρμοστεί άμεσα το smart ticket στην ακτοπλοΐα
Σε κάλεσμα προς την ηγεσία του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας να προωθήσει όλες τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (smart ticket) στην ακτοπλοΐα προχώρησε ο CEO της HSW, Α. Αγαπητός.

Ο κ. Αγαπητός, αφού σημείωσε ότι την καινοτόμο υπηρεσία δημιούργησε η HSW σε συνεργασία με την FORTHcrs (θυγατρική της Firthnet), επισήμανε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου καθώς οι επιβάτες- παρότι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση- για την είσοδό τους στο πλοίο απαιτείται να επιδεικνύουν ένα απλό έντυπο εισιτήριο (ακόμα και φωτοαντίγραφο).

Στελέχη της εταιρίας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως το κόστος έκδοσης του έντυπου εισιτηρίου φθάνει το 1 ευρώ ανά επιβάτη.

Αν συνυπολογίσει κανείς πως οι επιβάτες που διακινούνται με τα πλοία όλο το χρόνο ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια, το συνολικό κόστος για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες υπολογίζεται ότι φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αγαπητός ανέφερε πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι ενήμερος για το θέμα, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να κινήσει τις διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές.

Με την υπηρεσία Smart ticket της HSW οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα δρομολόγια των πλοίων και τις όποιες αλλαγές προκύπτουν, για την διαθεσιμότητα θέσεων, για τις ειδικές προσφορές που κάνει η εταιρία.

Μπορούν να επίσης να κάνουν κράτηση και να αγοράζουν το εισιτήριό τους.

Στη συνέχεια θα λαμβάνουν κωδικό επιβεβαίωσης κράτησης μέσω email, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός κράτησης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αναφερόμενος στην επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα, ο CEO της HSW ανέφερε πως προσδοκούν ότι την φετινή χρονιά θα τερματιστεί η μείωση της επιβατικής κίνησης και ενδεχομένως να καταγραφεί μικρή αύξηση.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως την τελευταία 4ετία η μείωση επιβατών στην ελληνική ακτοπλοΐα έφθασε συνολικά το 37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v