Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Διαφάνεια με συμμάχους τους εργαζόμενους

Περισσότερη διαφάνεια με συμμάχους τους εργαζομένους της, σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης του Ομίλου, αποφάσισε η Marfin Popular, όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα stockwatch.

MPB: Διαφάνεια με συμμάχους τους εργαζόμενους
Περισσότερη διαφάνεια με συμμάχους τους εργαζομένους της, σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης του Ομίλου, αποφάσισε η Marfin Popular, όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα stockwatch.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, επήλθε συμφωνία με την ΕΤΥΚ για σύσταση και λειτουργία Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιχείρησης στον Όμιλο, η οποία θα έχει σκοπό τη διασφάλιση και βελτίωση του δικαιώματος των εργαζομένων για ενημέρωση από την κεντρική διεύθυνση της MPB για θέματα που τους αφορούν.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν ο CEO της ΜΡΒ Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής, προβλέπει ότι η κεντρική διεύθυνση του Ομίλου έχει την υποχρέωση να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με τους εκπροσώπους των υπάλλήλων για την οικονομική και κοινωνική στρατηγική του Ομίλου. Επιπρόσθετα θα ενημερώνει το προσωπικό για:

1) Τη δομή του Ομίλου και την ανάπτυξη του.

2) Την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση του Ομίλου.

3) Την πρόσφατη και πιθανή εξέλιξη των δραστηριοτήτων της τράπεζας και τις επιπτώσεις τους στην απασχόληση.

4) Την κατάσταση, τη διάρθρωση και την πιθανή εξέλιξη της απασχόλησης μέσα στον Όμιλο, καθώς και τα μέτρα πρόληψης που ενδεχομένως προβλέπονται, ειδικότερα σε περίπτωση που η απασχόληση απειλείται.

5) Την ισότητα στο χώρο εργασίας, την πολιτική που αφορά την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και στις συνθήκες εργασίας, υγιεινής, ασφάλειας, υγείας κλπ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Mαρφίν Λαϊκής, στο αρχικό στάδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μετέχουν εκπρόσωποι των υπαλλήλων από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία, ενώ πολύ σύντομα η επιτροπή θα διευρυνθεί και με εκπροσώπους από τις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η ΜΡΒ.

Τέλος, η MPB σημειώνει ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα στη συνεργασία διεύθυνσης και προσωπικού, την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου και την ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται από τη Διεύθυνση. ”Με τη συμφωνία αυτή η ΜΡΒ δίδει το μήνυμα ότι η ανάπτυξη του Ομίλου συμβαδίζει με την βελτίωση των υλικών και ηθικών συνθηκών των εργαζομένων”, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v