Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Το capital plan θα καθορίσει την αύξηση κεφαλαίου

Ο πρόεδρος της τράπεζας σημείωσε ότι η Attica Bank θα επιτύχει τον στόχο και θα στηρίξει την ελληνική οικονομία. Θετικό το κλίμα στο roadshow της Νέας Υόρκης.

Attica Bank: Το capital plan θα καθορίσει την αύξηση κεφαλαίου

Με συνδυασμό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, όπως αυτό περιγράφεται στο capital plan που έχει καταθέσει η Attica Bank στην ΤτΕ και αναμένει σύντομα την έγκρισή του, θα καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες συνολικά 397 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψαν από τα stress tests. Το ποσό της ΑΜΚ θα καθοριστεί μετά την έγκριση του capital plan.

Μιλώντας στους μετόχους, ο πρόεδρος της Attica Ιωάννης Γαμβρίλης (φωτ.) τόνισε ότι η τράπεζα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και στη σύνοψη συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή που θα πλαισιώσει τον παραδοσιακό της μέτοχο, ΤΣΜΕΔΕ. Ειδικότερα για το Ταμείο είπε ότι η στήριξή του είναι συνεχής, ανεξάρτητα από το τι ποσοστό της αύξησης θα καλύψει.

Ο πρόεδρος της τράπεζας αναφέρθηκε και στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τόσο για την οικονομία, όσο και για την Attica Bank, το οποίο διαπίστωσε κλιμάκιο του πιστωτικού ιδρύματος κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στο επενδυτικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο ο κ. Γαμβρίλης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης, αλλά και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Α. Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από τα stress tests της ΤτΕ είναι για την Attica Bank δυσανάλογες του μεγέθους της.

Ο πρόεδρος της τράπεζας σημείωσε ότι η Attica Bank θα επιτύχει τον στόχο, θα στηρίξει την ελληνική οικονομία και θα μεταμορφωθεί σε σταθερή, υγιή και ανεξάρτητη τραπεζική δύναμη. «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες στο νέο τοπίο. Το έχει ανάγκη η οικονομία, τα νοικοκυριά και η πατρίδα».

Έμφαση στις προκλήσεις αλλά και στις προτεραιότητες της τράπεζας, πέραν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έδωσε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπεζα έχει απευθυνθεί σε συμβουλευτικές εταιρείες προκειμένου να εκπονήσουν σχέδιο για τη σωστή και ενεργή διαχείριση των προβληματικών δανείων. Επίσης, η Attica στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης έχει ήδη απευθυνθεί σε εξειδικευμένους συμβούλους, ενώ προωθείται κι η οργανωτική αναδιάρθρωσή της με δημιουργία νέων διευθύνσεων, συντελείται ο εξορθολογισμός των δαπανών και θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον, όσον αφορά την εργασιακή δομή του ομίλου.

Παίρνοντας τον λόγο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι η ΑΜΚ θα ενδυναμώσει τη μετοχική σύνθεση της Attica και η συγκυρία είναι κατάλληλη καθώς το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι ιδιαίτερα έντονο όσον αφορά τόσο τη χώρα όσο και τις επιχειρήσεις της.

* Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v