Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φλερτ» της PROFILE με τα ομόλογα της ΕΝΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PROFILE κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Τα σχέδια για έκδοση ομολόγου μέσω της Εναλλακτικής Αγοράς.

«Φλερτ» της PROFILE με τα ομόλογα της ΕΝΑ

Η Profile πολύ πιθανόν να είναι η πρώτη, ή μια από τις πρώτες εταιρείες που θα κάνουν χρήση του νέου εργαλείου της Εναλλακτικής Αγοράς, μέσω του οποίου μπορούν οι επιχειρήσεις -εισηγμένες και μη- να αντλούν κεφάλαια από την αγορά ομολόγων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων ύψους έως και δέκα εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της τριετίας 2014-2016 ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται μέσα στο φθινόπωρο να αντληθούν έως 5 εκατ. ευρώ (από το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα των 15 εκατ. ευρώ, ένα σημαντικό μέρος θα προέλθει από ίδια κεφάλαια, καθώς σήμερα η εισηγμένη διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο, δηλαδή τα μετρητά της υπερβαίνουν το σύνολο του τραπεζικού της δανεισμού). Για το σκοπό αυτό εξετάζεται το νέο εργαλείο χρηματοδότησης μέσω ομολογιακού δανείου που λανσάρει το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

«Σκοπός μας είναι η άντληση κεφαλαίων με ελκυστικούς όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Βαγγέλης Αγγελίδης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ενώ η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρθηκε στο ευνοϊκότερο περιβάλλον που πιθανόν να διαμορφωθεί μέχρι το φθινόπωρο, λόγω και των δράσεων που αναλαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πως η Profile δεν είναι μια άγνωστη εταιρεία που μόλις πρωτοεμφανίζεται. Είμαστε ένας γνωστός όμιλος με ισχυρότατο ισολογισμό, δοκιμασμένα και επιτυχημένα προϊόντα, διεθνή παρουσία, αλλά και ανοδικές προοπτικές», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης θέλοντας να αιτιολογήσει το γιατί η εταιρεία έχει τα εχέγγυα για να δανειστεί με αρκετά χαμηλό κόστος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Profile κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια (σε αγορές που σύμφωνα με τους ξένους οίκους αναμένεται να αναπτυχθούν έντονα κατά τα επόμενα χρόνια), καθώς στόχος είναι οι εργασίες του εξωτερικού να αποτελέσουν πάνω από το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών το 2016 (έναντι 36,5% το 2013) χωρίς οι εγχώριες δραστηριότητες να μειωθούν σε απόλυτο αριθμό.

«Έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια» σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο πόσο γνωστή έχει γίνει σε ιδιαίτερα δύσκολες αγορές, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα πολύ σημαντικά έργα που έχει ήδη εκτελέσει.

Σε ότι αφορά την εγχώρια αγορά, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στις αυξημένες εργασίες που υπάρχουν από τον τραπεζικό τομέα, είτε λόγω των συγχωνεύσεων, είτε λόγω του ότι οι τράπεζες είχαν να επενδύσουν σημαντικά ποσά στο κομμάτι της τεχνολογίας εδώ και χρόνια.

Ρωτήσαμε τον κ. Στασινόπουλο για το κατά πόσο η αυξημένη ζήτηση των τραπεζών είναι συγκυριακή και πως ενδεχομένως θα μπορούσε να μειωθεί τώρα που ο αριθμός τους περιορίστηκε. Ο πρόεδρος της Profile απάντησε: «Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου, ο τραπεζικός τομέας θα εξακολουθεί να διαθέτει τέτοιου ύψους ποσά, ή και μεγαλύτερα. Ας μην ξεχνούμε πως ο ανταγωνισμός δεν προέρχεται μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό».

«Ωστόσο, σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της Profile μέσα από τη διεθνοποίηση των εργασιών της», κατέληξε ο κ. Στασινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v